ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Γίνεται διαλογή ασθενών και εσείς κάνετε βαφτίσια...


Κυβέρνηση σε παράλυση - «Θα παραδεχθείτε ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη;»

Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  στη Βουλή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία
«Αντί να δουλέψετε οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας τα μέτρα που εσείς ψηφίζετε».. είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι γιατροί καταγγέλλουν διαλογή ασθενών την ώρα που η κυβέρνηση κάνει δημιουργική λογιστική ακόμα και με τις ΜΕΘ.
«Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και τις δραματικές μαρτυρίες συγγενών που βλέπουν τους ανθρώπους τους να προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ η πανδημία καλπάζει την ίδια ώρα που στελέχη της αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του.
«Στον ΕΟΔΥ αντί να παραιτηθεί ο Αρκουμανέας βρήκατε 4 από τους 15 εμπλεκόμενους που ήταν συμβασιούχοι και πήγατε να τους διώξετε. Όταν έγινε γνωστό ότι οι υπόλοιποι ήταν στενοί συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα τους κρατήσατε. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ που κρύβεται» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

O Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε και τις καταγγελίες Μητσοτάκη ότι δήθεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και τη διασπορά του κορωνοϊού σε αυτές.
«Ο κος Μητσοτάκης ήρθε να μας πείσει στη Βουλή δίχως ευθιξία μας είπε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Κατέθεσε ένα «paper» ως δήθεν αξιόπιστη έρευνα που αφορά σε διαδηλώσεις αρνητών. Των αρνητών του Τραμπ, πρόσθεσε.
Ωστόσο, δεν ανέφερε ο κος Μητσοτάκης ότι αυτή η έρευνα αναφερόταν επίσης ότι στο οι πορείες που έγιναν από το κίνημα black lives matters, μεσούσης της πανδημίας και που ο κόσμος συμμορφώθηκε με τα μέτρα δεν υπήρξε ιδιαίτερη διάδοση του ιού. Αντίθετα οι διαδηλώσεις των αρνητών που κινήθηκαν χωρίς μέτρα και με λεωφορεία έδειξαν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα.
«Fake news διέσπειρε ο Μητσοτάκης, λες και οι πολίτες είναι ανόητοι», σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε από το βήμα της Βουλής σημερινή εικόνα από ΜΜΜ και απευθυνόμενος στους κυβερνώντες είπε «κάθε μέρα έχουμε πάνω από 150 εκδηλώσεις συνωστισμού σε κλειστό χώρο. «Μην πετάτε τις ευθύνες αλλού γιατί κυβερνάτε σοβαρευτείτε».
«Αντί να διχάζεται με προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα. Να δούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Όχι όπως τα κάνατε εσείς ένα χρόνο τώρα».
«Θα παραδεχθείτε ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι το σύστημα «ακορντεόν» έχει αποτύχει και καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις και για την ειδική άδεια που φέρεται να δόθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για να γίνει νονός ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η άδεια είναι πλαστή ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πληροφορηθούν οι πολίτες και ποια ήταν η κουμπαριά που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης. Αν, δηλαδή, βάφτισε τον γιό του προέδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.