ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Πέθανε ο θρυλικός φούρναρης Τάκης, του γνωστού φούρνου στο Κουκάκι


Εφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο θρυλικός ιδρυτής του ιστορικού φούρνου της Αθήνας «Τάκης» στο Κουκάκι. Ο Τάκης έδωσε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο το.. τελευταίο τρίμηνο, φεύγοντας σε ηλικία 73 ετών.
Πέθανε ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, μια μέρα που ο κόσμος έκανε ουρές από τα ξημερώματα για να προλάβει τις μοναδικές λαγάνες του.
Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε, μεταναστεύοντας αργότερα στην Αθήνα όπου και ίδρυσε τον φούρνο του Τάκη στα τέλη της δεκαετίας του '60.
Ο φούρνος του στο Κουκάκι έγινε διάσημος σε όλη την Αθήνα, καθώς εκτός από τα ελληνικά ψωμιά, ήταν από τους πρώτους που έφτιαξε μπαγκέτα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προμήθευε με ψωμί και άλλα αρτοποιήματα πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ της πρωτεύουσας.
Μοναδική επίσης υπήρξε η συνταγή του θεσσαλονικιώτικου κουλουριού, μεταφέροντας γεύσεις από το γαστρονομικό παρελθόν της Ελλάδας.
Υπήρξε ένας σεμνός και εργατικός άνθρωπος, με χιούμορ, και ήταν αγαπητός στη γειτονιά του και στους πελάτες του.
Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αννα, τα δυο παιδιά του Αρτέμη και Θοδωρή και τον εγγονό του Δημητράκη.