ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ για την «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο»


Ξεκίνησαν χθες τα σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», με 73 συμμετοχές μελών της Ένωσης, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν είναι.. εξοικειωμένοι με τα Νέα Μέσα και τις Τεχνολογίες. Υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι οι συνάδελφοι: Σόνια Χαϊμαντά (φωτογραφία) και Χρήστος Παναγόπουλος και εισηγητές οι: Δημήτρης Καλαντζής, Φώφη Κορίδη και Γιώργος Νικολαΐδης, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.
Μέσα από τα εργαστήρια, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χειρίζονται tablets και συσκευές αφής, να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο (web), να χρησιμοποιούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) και άλλες χρήσιμες εφαρμογές (π.χ. σημειώσεις, email, χάρτες Google, e-banking, taxis, e-gov κ.ά.), διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9:30 έως τις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 21 Απριλίου 2021.
Στην έναρξη των σεμιναρίων, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος κ. Μαρία Αντωνιάδου, η Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αριάδνη Αγάτσα και η Β’ Αντιπρόεδρος κ. Αγγελική Γυπάκη. Τα σεμινάρια διενεργούνται κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, με τη στήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως, αποτελούν τον Γ’ κύκλο σεμιναρίων που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια και διεξάγονται αμιγώς μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των ισχυόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα αποτελεί ευγενική χορηγία της ACTA – Τεχνοβλαστός του ΑΠΘ.