ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός και θα γίνει νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid-19


Έχουμε 124 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση το νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19, λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το.. Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικά στην Αττική.
Η μετατροπή του Ερυθρού Σταυρού θα γίνει κατά το πρότυπο του «Σωτηρία» και του «Σισμανογλείου». Ακόμη σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αναζητείται και άλλη δομή, ιδιωτική, για να συνδράμει στο ΕΣΥ την πιεστική αυτή περίοδο νοσηλεύοντας non covid περιστατικά.
«124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ώρο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ», δήλωσε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Νοσοκομειο Νίκαιας και γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ, περιγράφοντας μια «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στα νοσοκομεία.
Σημείωσε πως όσοι ασθενείς χρειάζονται διασωλήνωση γίνεται κανονικά ωστόσο, όταν η λίστα κλινών στις ΜΕΘ αδειάσει πρυτανεύει η ηλικία των ασθενών. Ζήτησε την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών όπου όπως υπογράμμισε μπορούν να συνδράμουν στη μάχη των ΜΕΘ αφού διαθέτουν και έμπειρο προσωπικό αλλά και κλίνες. Με αιχμή αναρωτήθηκε γιατί ακόμη δεν έχει γίνει αυτό, λέγοντας ότι η μοναδική λογική εξήγηση είναι θέμα κλινικαρχών, προσθέτοντας ότι «δεν είναι τώρα η ώρα της κερδοσκοπίας».
Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταγγέλλοντας ότι από πέρσι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αρμόδιους, υπάρχει έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και επιπλέον δεν υπάρχει οργάνωση στη διενέργεια των τεστ.