ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Η ΕΣΗΕΑ καλείται να τοποθετηθεί


Η ΕφΣυν καταφεύγει στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ενωση Δημοσιογράφων

Η πρωτοφανής και αδιανόητη αντίδραση του υπουργείου Προ.Πο. και της ΕΛ.ΑΣ. στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» και ειδικότερα σε ένα από τα στοιχεία του ρεπορτάζ που ήταν η.. (επώνυμη) συνέντευξη συλληφθέντος μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από την ΕΣΗΕΑ.
Tα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών όπου κια επισημαίνεται:
«Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων είναι υποχρεωμένο να προστατεύει την ελευθερία του λόγου και της άποψης μέσα στα αποδεκτά πλαίσια που καθορίζει ο κώδικας δεοντολογίας. Επιπλέον, η χρήση του ΑΠΕ και της ΕΡΤ ως εργαλείων δημόσιας «επίθεσης» του Μ. Χρυσοχοΐδη σε μια εφημερίδα που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση συνιστά ακόμη ένα στοιχείο για το οποίο οφείλει η ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει και να τοποθετηθεί άμεσα στο απαράδεκτο αυτό γεγονός, ενώ παράλληλα θα προσφύγουμε με καταγγελία τόσο στη Διεθνή όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημοσιογράφων. Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία κατάταξης της ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης το 2020, που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα ανήκει στην προτελευταία κατηγορία των χωρών της Ε.Ε. με τον χαρακτηρισμό «προβληματική», μαζί με την Ουγγαρία, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, την Κροατία, ενώ μόνο μία χώρα της Ε.Ε. καταγράφεται ως «κακή», η Βουλγαρία.