ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Η Ευρωβουλή κήρυξε την ΕΕ «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ» - "Όχι" από Ζαγοράκη (και Λαγό)


Σε απάντηση της υποχώρησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από ορισμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως την Πολωνία και την Ουγγαρία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε.. την Ε.Ε. ως «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ» άτομα, δύο χρόνια μετά την πρώτη αυτοανακήρυξη περιοχής στην Πολωνία ως «απαλλαγμένη από την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ».
«Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να δείχνουν ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους χωρίς τον φόβο διακρίσεων ή διώξεων» και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της ΕΕ «να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων», τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 492 ευρωβουλευτές, κατά 141 και 46 απείχαν.
H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ήδη υποστηρίξει το ψήφισμα πριν ξεκινήσει η συζήτησή του, την Πέμπτη. «Το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι ιδεολογία. Είναι η ταυτότητά σου», έγραψε στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Κανείς δεν μπορεί ποτέ να το πάρει. Η ΕΕ είναι το σπίτι σας. Η ΕΕ είναι μια #LGBTIQFreedomZone».
Από την πλευρά των Ελλήνων ευρωβουλευτών, πάντως, «όχι» ψήφισαν ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός αλλά και ο εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής, και υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης.
Υπενθυμίζεται πως στην κυβέρνηση του κόμματος του Θοδωρή Ζαγοράκη μετέχει ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός, ενώ, μόλις το καλοκαίρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε: «Ως φιλελεύθερος πολιτικός, πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους. Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου».
- πηγή: ieidiseis. gr