ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας μετά την κυβερνητική διγλωσσία


Και η προαναγγελθείσα παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, αντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου, είναι πλέον γεγονός (την παραίτησή του ζητούσε εξ άλλου και ο Θ. Μαυρίδης του liberal ((δείτε ΕΔΩ).
Ο σύμβουλος φαίνεται πως πλήρωσε τις δηλώσεις του ότι το τουρκικό σκάφος Oruc Reis  «έχει κάνει έρευνες» και κατά συνέπεια υπάρχει «έμπρακτη αμφισβήτηση»..
κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας Τελείως δηλαδή αντίθετα από την επίσημη γραμμή που έλεγε ότι το Oruc Reis δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει έρευνεςγια υδρογονάνθρακες λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων.
 Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, υπέβαλε λοιπόν σήμερα την παραίτησή του, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Τι είχε πει ο Διακόπουλος

Το πρωί της Τρίτης ο αντιναύχαρχος εν αποστρατεία, Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στο Open, για την Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά είπε: «Όπως γνωρίζουμε το Oruc Reis συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», σημείωσε ο  Διακόπουλος.
Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το "σηκώσαμε" ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από 'κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

O ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησης του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο Αντιναύαρχος ε.α εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από «το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας» διότι «είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν ανύπαρκτες έρευνες του Ourc Reis».
Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι «πορεύεται με φθηνούς επικοινωνιακούς όρους ακόμη και σε κρίσιμα εθνικά θέματα».