ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Απορία παλαιού τύπου

Είμαστε αυτές τις μέρες σε διαρκή εθνική κρίση, με το Oruk Reis, ή τουλάχιστον έτσι μας την περιγράφει η πολιτική μας ηγεσία. Προσωπική μου γνώμη; Ετσι ακριβώς είναι. Τουρκικός στόλος με ερευνητικό σκάφος κάνει για πολλές μέρες βόλτα στα ανοιχτα, σε διαρκή πρόκληση, με τον δικό μας στόλο (και όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις) σε κινητοποίηση.
Πως γίνεται σε τέτοιες ημέρες..
και κλίμα, ο πρωθυπουργός να κάνει διακοπές;
Η βασική πρόνοια απαιτεί να είναι Αθήνα, εκεί που είναι συγκεντρωμένες οι τηλεπικοινωνίες, τα στρατηγεία, οι σύμβουλοι του. Ακόμη και ελάχιστη να είναι η πιθανότητα κλιμάκωσης, οφείλει να είναι στο επιχειρησιακό κέντρο. Οταν μάλιστα, ο ίδιος σε διάγγελμα του, (πριν 3 μέρες) τόνισε το πόσο εύκολο είναι ένα "ατύχημα" στη θάλασσα να γίνει σπίθα.
Τι βλέπουμε λοιπόν; Μια διαδοχή "αποδράσεων" στη θάλασσα, σε παραλίες, σε μοναστήρια, μια δημοσχεσίτικη παρέλαση εδώ και εκεί, με τους φωτογράφους μόνιμα παρόντες. Τονίζω ότι οι άδειες του στρατιωτικού προσωπικού είτε έχουν ακυρωθεί είτε τους έχει δοθεί εντολή να είναι διαθέσιμοι εντός μιας ώρας και λιγότερο.
Συμπέρασμα; Είτε μας δουλεύουν κανονικά, είτε δεν υπάρχει κρίση. Και για ακόμη μια φορά (μετά τον κορωνοιό) η προσωπική πρακτική απέχει από τον δημόσιο λόγο.

- από το fb του δημοσιογράφου Χρήστου Κτενά