ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Σίμος Ρούσσος: Δεν είναι αργά να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών

"Οταν μάθαμε ότι το κράτος παρά το γεγονός ότι έχει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων δεν θα δώσει δωρεάν μάσκες στους μαθητές, πήραμε την απόφαση ο δήμος να αναλάβει το κόστος, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν μάσκες στο σχολείο", επισήμανε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο.  · 
Χαρακτήρισε θετικό γεγονός την απόφαση του υπουργείου..
Εσωτερικών να αναλάβει εντέλει τη δαπάνη της παροχής δωρεάν μασκών στους μαθητές των σχολείων και χτύπησε καμαπανάκι λέγοντας ότι «τα σχολεία ανοίγουν με τα τριπλάσια κρούσματα στις 7 Σεπτεμβρίου από ότι αυτά που είχαμε το Μάρτιο όταν έκλεισαν. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, γιατί κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί".
Αναφερόμενος στις ενέργειες του δήμου Χαλανδρίου για την προφύλαξη των παιδιών από τον ιό, σημείωσε ότι λήφθηκε απόφαση να προμηθευτεί διπλές βαμβακερές μάσκες για τα παιδιά, μέτρο που λαμβάνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Μάσκες, ο δήμος ειχε μοιράσει είπε στα παιδιά και το Μάιο, καθώς και γάντια, θερμόμετρα, αντισηπτικά.
Για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι να τον νικήσουμε, ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Ας δουν, προέτρεψε τους υπεύθυνους της πολιτείας, τα μέτρα που εφαρμόζονται στη γειτονική Ιταλία, με την μείωση των παιδιών στις σχολικές τάξεις, την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Ας δουν, συνέχισε, τι γίνεται στην Ιαπωνία, όπου το κράτος στέλνει υφασμάτινες μάσκες με το ταχυδρομείο στους πολίτες του. Στην Ισπανία, όπου μάσκες μοιράζονται στους σταθμούς του μετρό, αλλά και μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες.
Για τη χώρα μας, επισήμανε ότι δεν είναι αργά να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών, να υπάρξουν μεγαλύτερες σχολικές αίθουσες, μείωση μαθητών στα σχολικά τμήματα, να γίνουν μειώσεις ωρών, να λειτουργούν σχολεία με βάρδιες, ώστε να υπάρξει ασφάλεια, να μην διακινδυνεύσει η υγεία των μαθητών.


Κ.Μεν. / avgi.gr