ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Τα παιδιά παίρνουν τη δημοσιογραφία πάνω τους

H Μαρία και ο Γιώργος, μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου αντίστοιχα, γνωρίστηκαν κάπως ανορθόδοξα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ενα άρθρο που ανέβασε ο Γιώργος στο instagram και μια απάντηση της Μαρίας ήταν η αφορμή για μια οκτάωρη κλήση μέσω skype που οδήγησε στο πρώτο τους, όπως ονομάζουν, ημερολόγιο καραντίνας: ένα μικρό βιωματικό λεύκωμα για τις εμπειρίες των συνομηλίκων τους εν μέσω εγκλεισμού και..
πανδημίας.
Και κάπως έτσι, μέσα από μια κάμερα, ξεκίνησε η ιδέα του Change the World GR, μιας ομάδας ελεύθερης έκφρασης μαθητών, ενός μικρού πανελλαδικού δικτύου, με στόχο «να συγκεντρωθεί μια ομάδα που θα γράφει πάνω σε θέματα που αφορούν τους νέους», λέει η Μαρία Ιωακειμίδου, 16 χρόνων. «Θέλαμε να βρούμε νέους μαθητές, ευαισθητοποιημένους που θέλουν να ακουστεί η φωνή τους, να βρεθούν μπροστά και να ακουστεί η άποψή τους. Εμείς είμαστε το μέλλον, εξάλλου», συνεχίζει.
Πολύ σύντομα το δίκτυό τους διευρύνθηκε. Από στόμα σε στόμα στην αρχή και στη συνέχεια μέσα από διαδικτυακά καλέσματα, η δημοσιογραφική τους ομάδα μετρά 25 μαθητές από την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Λιβαδειά, τη Ρόδο, τα Γιάννενα, τη Φλώρινα, τον Βόλο, την Κέρκυρα, την Αθήνα και φτάνει μέχρι το Μόναχο.
- από κείμενο της Εύας Παπαδοπούλου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)