ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

"Εστία": Ο Σημίτης θα παρέπεμπε στη Χάγη Ίμια-αποστρατιωτικοποίηση

Με μια αποκάλυψη που αξίζει να συζητηθεί, κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Εστία»: «Ο Σημίτης θα παρέπεμπε στην Χάγη Ίμια – αποστρατιωτικοποίηση νησιών», με πηγή, «αποκαλυπτικό έγγραφο του υποψηφίου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς».
Στο τηλεγράφημα αυτό, που φέρει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 1998 -δημοσιεύεται στο βιβλίο των Μ. Ιγνατίου και Ν. Μελέτη για τη Συμφωνία της Μαδρίτης- ο Ν. Μπερνς εμφανίζεται να λέει.. ότι η Ελλάδα συζητούσε να κριθεί η κυριαρχία των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα ήταν αυτή που θα προσέφευγε. Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, η κυβέρνηση Σημίτη εμφανιζόταν έτοιμη να διαπραγματευθεί όλα τα θέματα (υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο, αποστρατιωτικοποίηση νησιών [των Δωδεκανήσων συμπεριλαμβανομένων], χωρικά ύδατα), αλλά βήμα βήμα και όχι σε πακέτο, όπως ήθελε και θέλει η Τουρκία.
Η «Εστία» έχει λόγους, φαίνεται, να ανησυχεί για επανάληψη του τοπίου Σημίτη, γι’ αυτό και η έκκληση που απευθύνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, «μην φορτωθείτε τις αμαρτίες Σημίτη. Μην προσπαθήσετε να τελειώσετε ό,τι δεν πρόλαβε εκείνος!»


- διαβάστε περισσότερα στο κείμενο του Ν. Παπαδημητρίου στο libre.gr EΔΩ