ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κικίλιας: Στα τέλη Δεκεμβρίου η πρώτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα

Διαψεύδει η Κομισιόν : Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία 

  «Η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι από τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το εμβόλιο της Οξφόρδης που ανακοινώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάεν», διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Ο Κικίλιας σημείωσε πως «η ..
πρόεδρος της Κομισιόν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. 

Τον «άδειασαν»

Η Κομισιόν διέψευσε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που επιδόθηκε το πρωί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και δεν δίστασε να επιδοθεί σε εμπόριο ελπίδας.
"Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια", ήταν η απάντηση της Βίβιαν Λουνέλα, όταν κατά το briefing ερωτήθηκε σχετικά από τον δημοσιογράφο Σαράντη Μιχαλόπουλο και πρόσθεσε πως στρατηγική της Ένωσης είναι να έχει τα εμβόλια όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.
Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα Κράτη Μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.