ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΟΙΕΛΕ: Ανέτοιμο το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Νέα πυρά εξαπολύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας κατά του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου
Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για ανετοιμότητα και αοριστία από πλευράς των εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων,.. επισημαίνοντας: «Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Παιδείας σε πρόσφατη δήλωσή της αν και ισχυρίστηκε ότι «όλα είναι έτοιμα», επιφυλάχθηκε για τις ανακοινώσεις των εμπειρογνωμόνων!».
Ταυτόχρονα, καταφέρεται κατά του Συνδέσμου των σχολαρχών που «έχει μεταβληθεί σε μοναδικό υποστηρικτή της ανεπάρκειας του υπουργείου Παιδείας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:
Εμβρόντητοι οι πολίτες παρακολουθούν καθημερινά τις αντικρουόμενες δηλώσεις των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων. Η ασάφεια αλλά και η ανετοιμότητα προκύπτουν από την αοριστία των «μέτρων», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Παιδείας σε πρόσφατη δήλωσή της αν και ισχυρίστηκε ότι «όλα είναι έτοιμα», επιφυλάχθηκε για τις ανακοινώσεις των εμπειρογνωμόνων!
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί το μαζικότερο τόπο συνάθροισης σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, συγκεντρώνονται στις σχολικές μονάδες.
Είναι, επομένως, αναγκαίο να εκδοθεί ένα απολύτως σαφές και λεπτομερές εκπαιδευτικό πρωτόκολλο που θα καλύπτει όλες τις πτυχές τις εκπαιδευτικής διαδικασίας, από τα μέτρα ασφάλειας μέσα στις τάξεις μέχρι τους τρόπους προφύλαξης προκειμένου να μη διασπαρεί ο ιός στην ευρύτερη κοινότητα. Τέτοια συγκροτημένα εκπαιδευτικά πρωτόκολλα έχουν ήδη εκδοθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Η έκδοση ενός τέτοιου πρωτοκόλλου θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα στον πιθανό διάλογο των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ,ΟΙΕΛΕ) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Τέλος, δε μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι για μια ακόμη φορά ο Σύνδεσμος των σχολαρχών δια του Προέδρου του έχει μεταβληθεί σε μοναδικό υποστηρικτή της ανεπάρκειας του Υπουργείου Παιδείας. Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ και στην προσπάθειά του να στηρίξει την προστάτιδα των συναδέλφων του Υπουργό Παιδείας (αλλά και να συκοφαντήσει για μια ακόμη φορά τη δημόσια εκπαίδευση) δηλώνει πως τα ιδιωτικά σχολεία είναι πανέτοιμα για να ανοίξουν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας!
Από πού, άραγε, προκύπτει αυτή η βεβαιότητα; Μήπως έχει συνομιλήσει ο Σύνδεσμος με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ή τους (πραγματικούς) γονείς; Χωρίς να έχει προηγηθεί η έκδοση πρωτοκόλλου με συγκεκριμένα μέτρα, πώς γνωρίζει ο εν λόγω ότι όλες οι ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες έχουν ανταποκριθεί για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών, του διδακτικού και υποστηρικτικού προσωπικού και του οικογενειακού τους κύκλου;
Θα αναλάβει, άραγε, ο ΣΙΣ την ευθύνη σε περίπτωση ανεπιθύμητων υγειονομικών εξελίξεων σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες, ή το μόνο που ενδιαφέρει τους εκπροσώπους των σχολαρχών είναι το «λιβάνισμα» της κας Κεραμέως και του επιτελείου της;