ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τα MME και το σχόλιο της ΝΔ για το «παπατζιλίκι του Τσίπρα»

Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τίτλο "Ρίχνουν την ευθύνη στο λαό"
Οπως σημειώνεται στο video: "Μας δείχνουν με το δάχτυλο.Τους απαντάμε με μάσκες, αποστάσεις, συνείδηση και αλληλεγγύη". Στο σποτ υπάρχουν πάλι αιχμές για ΜΜΕ και το ρόλο τους στη διάρκεια της πανδημίας, “εσύ φταις και αν δεν το πιστέψεις ότι φταις, θα δώσω άλλα 20 εκατομμύρια εκεί που..
πρέπει, μέχρι να το πιστέψεις”.
Το σποτ προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει ξανά στα χονδροειδή ψέματα και στις θεωρίες συνωμοσίας μήπως σωθεί από την κατρακύλα.
Οι διακινητές των ψεκασμένων θεωριών που αγόρευαν με στόμφο στις πλατείες των αγανακτισμένων, νομίζουν ότι ο κορονοϊός τους έστρωσε νέο πεδίο και συνεχίζουν. Κάποιοι πρώην Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αναπαράγουν ανοιχτά τα πιο ακραία συνομωσιολογικά παραμύθια, ενώ άλλοι τα σιγοντάρουν μουλωχτά.
Ως απάντηση δε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του Τουρισμού και για να θυμηθούν όλοι το διαρκές παπατζιλίκι του κ. Τσίπρα παραθέτουμε μια δήλωσή του μπροστά στην κάμερα, στις 15 Μαΐου σε ανθρώπους του Τουρισμού: «Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία».Ας αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2020, δεν είναι 2014. Τους πήραν χαμπάρι».



 ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ: Ως ποτε θα διασύρετε τον κλάδο

Αντίδραση υπήρξε και από την δημοσιογραφική παράταξΑς αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2020, δεν είναι 2014. Τους πήραν χαμπάρι».η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ που απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τον ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και Σταύρο Κάπακο καθώς και τους λοιπούς της πλειοψηφίας Άρια Αγάτσα, Μάκη Διόγο, Αγγελική Γυπάκη, Μάχη Νικολάρα, αναφέρει:
"Καταφέρατε το πρωτοφανές. Να έχετε νομιμοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ να στιγματίζει ένα ολόκληρο κλάδο, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία πένεται λαμβάνοντας μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας ή βιώνει την ανεργία, ότι χρηματίζεται. Δεν είχατε καν το θάρρος, όταν τους συναντήσατε φιλοξενώντας τους στην ΕΣΗΕΑ, να υψώσετε το ανάστημά σας και να ζητήσετε να αποσυρθεί το πρώτο επονείδιστο σποτ. Είστε υπόλογοι απέναντι στον κλαδο, γιατί τότε όχι μόνο δεν ακούσατε αυτά που είπαμε αλλά κατά τη συνήθη σας πρακτική μας ειρωνευτήκατε. Είχαμε επισημάνει ότι το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που η πλειοψηφία των έξι δεν ζήτησε ποτέ επίσημα να αποσυρθεί, ανοίγει το ασκό του Αιόλου και δημιουργεί υπόβαθρο εφαρμογής αντιδημοκρατικών πρακτικών σε βάρος των συναδέλφων. Τότε με ειρωνικό τρόπο ανακαλύψατε καινοφανείς θεωρίες όπως για παράδειγμα ότι τώρα υπάρχει παντού στο διαδίκτυο αλλά και ταυτιστήκατε με προσβλητική και επαίσχυντη δήλωση του Σταύρου Καπάκου ότι αυτός δεν έχει ζητήσει να αποσυρθεί το σποτ συμφωνώντας με τον τρόπο ότι οι δημοσιογράφοι χρηματίζονται. Είχαμε απαιτήσει να ζητηθεί συγνώμη γιατί προσβάλει χιλιάδες συναδέλφους, αλλά εσείς η πλειοψηφία των έξι σφύριζατε κλέφτικα. Ακολούθησε δεύτερο βίντεο και τότε απλά ακούσαμε την δικαιολογία δεν το έχουμε δει και μετά απλά … δεν το συζητήσατε. Φτάσαμε σε ένα ακόμα σποτ, σήμερα, πιο προσβλητικό και φαίνεται ότι η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Έστω και την ύστατη στιγμή σας καλούμε να σοβαρευτείτε και να σταματήσετε να ντροπιάζετε την ιστορική μας Ένωση. Επιτέλους σταματήστε να δίνετε διαπιστευτήρια στην Κουμουνδούρου και κάντε πρώτο μέλημα της Ένωσής μας την υπεράσπιση των δημοσιογράφων.
Γιώργος Βότσκαρης
Νίκος Καρούτζος

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ"