ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Η "δημοσιογραφία" των πολιτών...

Οι μάσκες που τελικά θα προσφερθούν δωρεάν στα σχολεία, επιβεβαιώνουν μια νεα πραγματικότητα που οι άνθρωποι των μίντια συχνά δεν βλέπουμε.
Απέναντι στην αρχική κυβερνητική θέση να μην δοθούν δωρεάν μάσκες, τα περισσότερα παραδοσιακά μίντια στάθηκαν είτε επικουρικά υπερ της κυβέρνησης, είτε αντέδρασαν με την γνωστή σιωπή (των 20 εκ. ευρώ). Οταν στα μέσα κοινωνικής..
δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν οι αντιδράσεις, η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε.
Δεν ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, εχει προηγηθεί η ιστορία των σκοιλ ελικίκου (τις περισσότερες πληροφορίες τις εδιναν στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης επιστήμονες, που τα παρακολουθούσαν), ενός βίντεο που θεωρήθηκε σεξιστικό και αρκετά ακόμα.
Τα παραδοσιακά μίντια δυστυχώς και κυρίως με δική τους ευθύνη εχουν χάσει (ή μειώσει δραματικά) την επιρροή τους, ενας νέος κόσμος της λεγόμενης "δημοσιογραφίας των πολιτών" εχει πάρει τη θέση τους. Αυτό δεν ειναι απαραίτητα θετικό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν γίνεται ακριβώς δημοσιογραφία, οι πληροφορίες δεν διασταυρώνονται, δεν επαληθεύονται, δεν διαψεύδονται οταν πρέπει και συχνά μεσα απο αυτήν διακινούνται τα περισσότερα fake news. Ωστόσο, παραχωρήθηκε χώρος σε αυτή την "δημοσιογραφία" και οι τελευταίοι που εχουν ευθύνη ειναι οι πολίτες που την ασκούν...
- από το fb του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη