ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Αναδίπλωση για τις μάσκες στα σχολεία...

Μετά τον Ρούσσο στο Χαλάνδρι βγήκε και ο Θεοδωρικάκος και μίλησε (ερήμην της Κεραμέως) για δωρεάν μάσκες στους μαθητές μέσω της αυτοδιοίκησης 


Μετά τις αντιδράσεις -κυρίως στα σόσιαλ μίντια και την γενναία απόφαση του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, να προμηθευτεί ο δήμος τον απαραίτητο αριθμό μασκών και να τις δώσει δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων του Χαλανδρίου (ΕΔΩ),
βγήκε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και δήλωσε πως το υπουργείο έχει..
προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν - μέσω της αυτοδιοίκησης - με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος -και ερήμην της υπουργού Παδείας-  δήλωσε πως «εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές, μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές», προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες. Δήλωσε επίσης ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας.
Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ανακοινωσε πως με έκτακτη απόφαση της οικονομικής επιτροπής την Πέμπτη 20 Αυγούστου, αποφασίστηκε η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του δήμου.
Ο Ρούσσος σημείωσε, επίσης, ότι η απόφαση αυτή, σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Μαΐου, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που έχει για όλους μας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

 YΓ Πάντως πριν τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Open, σε ερώτηση για το ποιος θα καλύψει το κόστος, το έριξε στην... ατομική ευθύνη. "Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται".
Ο συντονισμός του «επιτελικού» κράτους του Μητσοτάκη στο απόγειό του...