ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Βασίλης Σκουρής: Δημοσιογράφοι, ένοχοι ή… βλάκες;

«Σκέφτηκα και ξανασκέφτηκα πολύ για το εάν θα πρέπει να γράψω αυτό το άρθρο, καθώς σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του θητείας αποφεύγω να εντάσσομαι σε ενδο-δημοσιογραφικές διαμάχες. Άλλωστε ουδείς αναμάρτητος σε αυτή τη δουλειά, αν και ποτέ δεν θεωρώ ότι είμαστε όλοι ίδιοι! Τελικά, όμως, κατέληξα ότι αυτή η παρέμβαση θα βοηθήσει στον προβληματισμό των ημερών…»

Aυτό γράφει ο Βασίλης Σκουρής σε ένα από τα υστερόγραφα του κειμένου του στο ieidiseis που εχει τον τίτλο «Δημοσιογράφοι, ένοχοι ή… βλάκες;»
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στον Τεγόπουλο θυμίζοντας πως κάποτε, με αφορμή το περιβόητο σκάνδαλο Κοσκωτά, ο μακαρίτης Κίτσος έθεσε (σε… συνέχειες) ένα ερώτημα για συγκεκριμένους πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους: «Ένοχος ή βλαξ;».
Οπως λέει ο Σκουρής το ερώτημα έμεινε στην ιστορία, και θεωρεί ότι αφορά και πολλούς από τους δημοσιογράφους, για πολλά θέματα, τελευταία όμως για το τι μεταδίδουν για την ελληνοτουρκική κρίση!
Και δεν αναφέρομαι, γράφει ο Σκουρής, μόνο στα του προηγούμενου διαστήματος ότι «ο Ερντογάν είναι απομονωμένος», ότι «απόφαση είναι να βουλιάξουμε όποιο πολεμικό ή ερευνητικό τούρκικο πλοίο εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα», ότι «το Καστελλόριζο δεν θα εξαιρεθεί από τυχόν συμφωνία με την Αίγυπτο» (θυμάστε τι άκουσε πρόσφατα ο Χρήστος Ροζάκης), ότι «έχουμε την πλήρη στήριξη όλων των εταίρων μας» κ.ο.κ.! 
- ολόκληρο το κείμενο στο ieidiseis.gr EΔΩ