ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Όταν ο Τσιτσιπάς έκανε τον κορωνοϊό μία χόρτα

Φταίνε οι νέοι ρε φίλε, φταίνε οι νέοι

του Χρήστου Ξανθάκη

Είναι λίγο σαν να το ‘χουνε πάρει πατρόν.
Βγαίνει ο Τσιόδρας σαν καλός θείος, μας βάνει μυαλό για τον κορωνοϊό. Δακρύζει κιόλας για να τον πάρουμε στα σοβαρά ότι έχει αισθήματα και νοιάζεται για την μοίρα μας. Αλλά για τις εκκλησίες δεν λέει κουβέντα και για τη Θεία Κοινωνία μούγκα εντελώς, λες..
και του είναι κάτι άγνωστο σαν το Μνημόνιο για τον Χρυσοχοΐδη ένα πράγμα.
Κι ύστερα ο Χαρδαλιάς. Το τσαμπούκι, ο βαρύμαγκας της υποθέσεως. Που μας κουνάει το δάχτυλο και μας απειλεί με κυρώσεις (και όχι μόνο…), σε περίπτωση που σπάσουμε καραντίνες, παρατήσουμε μάσκες, λησμονήσουμε αντισηπτικό. Μόνο και μόνο για να γλεντήσει με το όμορφο παρεάκι του στο νουί ντ’ Ατέν, αγνοώντας κάθε μέτρο προστασίας. Α κάτσε, μισό λεπτό, κράταγε και μια πισινή. Είχε εικονίτσα της Μεγαλόχαρης στο τραπέζι επάνω, να διώχνει όλα τα μικρόβια!
Και δεν μιλάω για τον Χάρη Θεοχάρη, που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ. Δεν μιλάμε εδώ για έναν απλό διχασμό προσωπικότητος, για αστική υποκρισία, για πολιτικάντικη κωλοτούμπα. Ο άνθρωπος (αν πρόκειται περί ανθρώπου δηλαδή…), έχει σπάσει όλα τα κοντέρ και τα ρεκόρ της παραμύθας, άγαλμα πρέπει να του στήσουν δίπλα στον Θεοχάρη Τρούμαν, να περνάει ο κοσμάκης και να τον δείχνει με το δάχτυλο.
Λέγαμε όμως για πατρόν και οφείλω να ομολογήσω ότι πλάι στους γίγαντες Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Θεοχάρη στέκει επάξια από χτες και ο τιτάνας Τσιτσιπάς. Ο αστήρ της διεθνούς αντισφαίρισης, που άφησε τα τερέν και ρίχτηκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Με ένα σποτάκι της καμπάνιας «Δώσε με και μένα μπάρμπα», συγγνώμη μ’ ένα σποτάκι της καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς», που κάνει το γύρο του διαδικτύου και απευθύνεται στους νέους και στις νέες. Με δικά του λόγια:
«Κανένα μας βήμα δεν είναι πραγματικά ανέμελο αυτό το καλοκαίρι γιατί επιστρέφοντας από τις διακοπές μας κάθε βήμα δικό σου, δικό μου, κάθε νέου, μας φέρνει πιο κοντά στους γονείς μας και στους παππούδες μας και όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορωνοϊό. Γι' αυτό αγκάλιασε τα μέτρα προστασίας. Αγκάλιασε την υπευθυνότητα σε κάθε σου βήμα Για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε ξανά όσους αγαπάμε, όπως παλιά».
Αυτά λέει ο Τσιτσιπάς με βλέμμα γλαρό και ύφος αφηρημένο, λες και μόλις έχει ξυπνήσει από ολονυκτία στη Μύκονο. Λες και το γλένταγε μέχρι πρωίας με όλα τα παρελκόμενα (μπέτωσε κανείς;) και δεν μπορεί ούτε βλέφαρο να κουνήσει. Λες και είχε πάρει το μικρόφωνο για καραόκε περιωπής ώρες ολόκληρες και δεν του βγαίνει η φωνή, τα μασάει τα λόγια του. Λες και είχε παραβεί, με δυο λόγια, κάθε κανόνα, λες και δεν γύρισε ποτέ από το βασίλειο της ανεμελιάς, λες και είχε κάνει ποτηρόπανο αυτή ακριβώς την υπευθυνότητα που καλεί τους συνομηλίκους του να επιδείξουν. Έλα ρε φίλε, δεν γίνονται αυτά!
Και ναι, δεν θα το πίστευα ότι γίνονται αν δεν υπήρχε το καταραμένο το βίντεο. Αν δεν υπήρχαν τα στιγμιότυπα από το χαβαλέ του Τσιτσιπά με τους φίλους του στη Μύκονο, όπου έγραψε στα παλαιότερα των τιμημένων υποδημάτων του το «Μένουμε Ασφαλείς» και τις παραφυάδες του και έβαλε φωτιά στο Κορδελιό. Για να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι άμα είναι για τους άλλους όλοι έχουμε μια καλή συμβουλή στο μανίκι. Άμα είναι για την πάρτη μας, φύγε από ‘δω ρε γίδι που θα μου πεις εσύ τι θα κάνω και πως θ’ αγκαλιάσω τα μέτρα προστασίας…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr