ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Εριξαν το προφίλ της Eλενας Ακρίτα στο Facebook

Tο Facebook «κατέβασε» το προφίλ της Έλενας Ακρίτας έπειτα από μαζικές αναφορές που υπέστη από μέλη της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας ζήτησε από όσους την ακολουθούν στα social media να κάνουν αναφορά στη σελίδα που προτρέπει γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο. Η δραστηριότητα της ομάδας βρίσκεται..
στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό από την περασμένη Πέμπτη. Τα μέλη της ομάδας όμως, όπως όλα δείχνουν, απάντησαν με report στον λογαριασμό της δημοσιογράφου.
«Θερμή παράκληση, κάντε αναφορές στην ομάδα "Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο!" Με μπλόκαρε το Facebook λόγω των μαζικών reports από την ομάδα των "γονιών" που απειλούν με θάνατο Κεραμέως και Τσιόδρα» έγραψε η Έλενα Ακρίτα στην τελευταία της ανάρτηση πριν «κατέβει» ο λογαριασμός της.
Σημειώνεται πως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπεβλήθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Αστυνομία 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, μια περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και δέκα περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.
Την ίδια ώρα, ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία», καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση.