ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Νέα εστία μετάδοσης σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη - 22 κρούσματα

Μετά τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να έχουν αποβιώσει συνολικά έξι ηλικιωμένοι, τώρα «συναγερμός» έχει σημάνει από νέα διασπορά που εντοπίστηκε στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το Grtimes, στο..
«Εστία Παπαγεωργίου» καταγράφονται συνολικά 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως επισημαίνει o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται σε 15 ηλικιωμένους του γηροκομείου και σε 7 εργαζόμενους. Χθες, μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους της «Εστίας Παπαγεωργίου».
Στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος «έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ο π. Γεωργιος αναφέρει πως το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.