ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ελλαδάρα και στους Sunday Times!

Πρώτη μούρη η μαμά πατρίδα στο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Γεννάνε και τα κοκόρια μας παιδιά! Πρώτη μούρη είμαστε στα μέσα μαζικής επικοινωνίας του εξωτερικού, που δεν σταματούν να προβάλλουν τις ομορφιές της πατρίδας μας. Και πάνω απ’ όλους μας προμοτάρουν τα ταξιδιωτικά περιοδικά, που είναι και απολύτως αρμόδια για το θέμα. Και απευθύνονται στον κόσμο που είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει και να ξοδέψει. Στον κόσμο που ψάχνει..
και ψάχνεται και εμπιστεύεται περισσότερο τις γνώμες των ειδικών από τις γνώμες της γειτόνισσας ή των ιντερνετικών τρολ.
Αν θυμάστε είχα γράψει πριν από μερικές ημέρες για το μεγάλο αφιέρωμα που είχε κάνει στην Ελλάδα το περιοδικό του “Lonely Planet”. Τώρα λοιπόν, έρχεται να το ακολουθήσει το περιοδικό των κυριακάτικων “Times”, γνωστό και ως “The Sunday Times Travel Magazine”.

Με Απόλυτο Οδηγό εικοσιτεσσάρων σελίδων στο εσωτερικό του και φουλ εξώφυλλο Greece, όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά:«Βρήκαμε τα τοσοδούλικα, αιώνια ειδυλλιακά μέρη που ονειρεύεστε».
Και η αλήθεια είναι ότι έχουν κάνει σοβαρή δουλειά. Με τρόπο, πάντως, περισσότερο πρακτικό και λιγότερο περιγραφικό σε σχέση με το “Lonely Planet”, καθότι έφτασε η σαιζόν και δεν είναι ώρα για να παίζουμε. Οπότε έχομεν tips για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό, Αθήνα, Κεφαλονιά και Θεσσαλονίκη, μαζί με όμορφη περιήγηση της όχι και τόσο τουριστικής Αρκαδίας. Από κοντά όμως παίζουν και συμβουλές για σούπερ πεντάστερα ξενοδοχεία (δεν θα τα διαφημίσω…), για βιλάρες καταπληκτικές που θα φιλοξενήσουν τα όνειρά σας και για ριζόρτ που δεν θέλεις να εγκαταλείψεις ούτε μια ώρα την ημέρα. Βάλτε και οδηγίες για περιπετειώδεις διαδρομές σε Δελφούς, Βίκο και Σαμαριά και έρχεται να δέσει το γλυκό.
Στα συν και ο χάρτης του Αιγαίου, με την ολόσωστη συνοριακή γραμμή των νησιών μας σε σχέση με την Τουρκία!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost