ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Υψηλοί τόνοι και αντεγκλήσεις στον ΕΔΟΕΑΠ για τις εκλογές

Μετατίθενται για τις 13-15 Ιουνίου

Την μετάθεση των εκλογών για τις 13-15 Ιουνίου αποφάσισε  το Δ.Σ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).
Στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τόνοι ανέβηκαν, με πολλές προσωπικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις να προδιαγράφουν το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία. Η πλευρά Καρούτζου,..
τελικά, κάμφθηκε και οι εκλογές, όπως είχαν ζητήσει οι Ενώσεις μετατίθενται για τις 13-15 Ιουνίου, από τις 23-25 Μαΐου που είχαν προκηρυχτεί. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν με βάση το νέο καταστατικό.
Με δεδομένο ότι στο τέλος Μαΐου οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ θα κατατεθούν πλέον στον ΕΔΟΕΑΠ (και όχι στον ΕΦΚΑ), οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα βγάλουν και τον πραγματικό αριθμό των μελών που θα κληθούν να ψηφίσουν, τα οποία οι εκτιμήσεις λένε ότι θα φτάσουν περίπου τις 17.000. - πηγή: asfalistiko

Η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ:
Κατόπιν της δημοσίευσης του Καταστατικού του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 αυτού, τα οριζόμενα στο άρθρο 23 παρ.2 του Ν.4498/2017, την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. για την παράταση κατά ένα μήνα της θητείας του, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού, την έγκριση της παράτασης για την συνέχιση νομιμοποίησης των υπογραφών των μελών της Διοίκησης, καθώς και την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. που λήφθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (ΣΔΣ 26/17-5-2018), οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη δέκα (10) μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και πέντε (5) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής, για τριετή θητεία, καθώς και ισάριθμων αναπληρωματικών αυτών, μετατίθενται για τις 13, 14, 15-6-2018.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές και στα μέλη του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. που εγγράφηκαν στον Οργανισμό με βάση το Ν.4498/2017.