ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Τρομοκρατία σε βάρος των δημοσιογράφων του βορ. Αιγαίου

Στάση εργασίας κηρύσσει το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) την Τετάρτη 16 Μάη, από τις 11.00 ως τις 14.00 για όλους τους δημοσιογράφους του βορείου Αιγαίου, με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος τους, τα οποία παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Οι εργαζόμενοι έχουν πολλές φορές απειληθεί, προπηλακιστεί, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες.. καταστροφής του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν ακραίοι κύκλοι επιδιώκοντας την αναταραχή και την ανωμαλία στην τοπική κοινωνία.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ έχει ήδη ενημερώσει ενδελεχώς για τα γεγονότα τα αρμόδια υπουργεία και καλεί τους εκπροσώπους των αρχών να προστατεύουν την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, όπως έχουν υποχρέωση από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.