ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μυστικός δείπνος στο "Αλάτσι"

Στο παλιό εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη, στο παλιό Αλάτσι, στην περιοχή του Χίλτον, θα δειπνήσουν απόψε οι βουλευτές του Ποταμιού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον επικεφαλής του κόμματός τους και προφανώς συνδέεται με τις δυσκολίες συνεννόησης που παρουσιάζονται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αλλά και με τις αρρυθμίες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής..
ομάδας του Ποταμιού.
Η απόσταση μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού επιβεβαιώθηκε εκ νέου στην χθεσινοβραδινή ψηφοφορία για το μεταναστευτικό (νομοσχέδιο με το οποίο επιταχύνεται η εξέταση των αιτήσεων ασύλου και επομένως διευκολύνονται οι επαναπροωθήσεις). Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με εισηγητή τον Θ. Παπαθεοδώρου, επέλεξε "παρών" και θα καταψήφιζε εάν δεν επρόκειτο για εφαρμογή κοινοτικών οδηγιών. Το Ποτάμι, με εισηγητή τον Σπ. Δανέλλη, τάχθηκε θετικά με το επιχείρημα ότι ένα ευρωπαϊκό κόμμα πρέπει να υποστηρίζει προσαρμογές στη νομοθεσία που υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες. Το πρόβλημα είναι προφανώς βαθύτερο και υπερβαίνει τα "δικαιωματικά". Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν ότι δεν συνομιλούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανήκουν στον ίδιο σοσιαλδημοκρατικό χώρο, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης εγκαλείται από παράγοντες που στηρίζουν τη ΝΔ για κρυπτοφιλοΣΥΡΙΖισμό, επειδή βγήκε μπροστα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, επειδή θέλει να έρθει στη Βουλή συμφωνία για το Σκοπιανό, επειδή δεν πιστεύει στην ανάγκη εκλογών εδώ και τώρα.

- από ρεπορτάζ της Αγγελικής Σπανού στο news247