ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πρόστιμα 250 ευρώ και σε… «ανασφάλιστα» οχήματα που είναι σε ακινησία!

Χάος έχει προκληθεί με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων καθώς τα λάθη και πάλι είναι πολλά και οι κάτοχοί τους θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν για να τα διορθώσουν.
Όπως αποκαλύπτει το movenews.gr ιδιοκτήτης οχήματος που είχε καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας από το 2013 του πιστώθηκε το πρόστιμο των 250 ευρώ στο Taxisnet!
Για καλή του τύχη ο κάτοχος του αυτοκινήτου είχε φυλάξει την.. βεβαίωση της κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας και τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει στη Διεύθυνση Μεταφορών την βεβαίωση κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας. Ωστόσο για να διαγράψει το πρόστιμο των 250 ευρώ θα πρέπει να μεταβεί στην Εφορία όπου και ανήκει και πραγματικά ένας Θεός γνωρίζει αν θα το τακτοποιήσει μέσα σε μια ημέρα…

Από την άλλη μεριά ο ιδιοκτήτης του οχήματος με τις κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας ανέφερε στο movenews.gr: «Δεν είναι δυνατόν από την στιγμή που έχω καταθέσει νόμιμα τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός μου να έρχεται το κράτος και να μου βεβαιώνει πρόστιμο 250 ευρώ και να χρειάζεται να αφήσω την εργασία μου για να τρέχω στην Εφορία ώστε να διαγράψω ένα πρόστιμο το οποίο από λάθος μου έχει επιβληθεί».
Η κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr είναι τραγική σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας καθώς οι υπάληλοι λόγω έλλειψης προσωπικού δεν καταχωρούσαν τις ακινησίες των οχημάτων (κατάθεση πινακίδων) με αποτέλεσμα πάρα πολλές να μην εμφανίζονται στο σύστημα και οι ιδιοκτήτες τους να πρέπει να «τρέχουν» στις Δημόσιες Υπηρεσίες ώστε να διαγράψουν το πρόστιμο των 250 ευρώ και να τακτοποιήσουν μια και καλή το θέμα που μπορεί να τους ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό καθώς και στην επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση μπορεί να εμφανιστούν και πάλι ως… παραβάτες με ανασφάλιστο όχημα!

 - από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews.gr (οδηγίες ΕΔΩ)