ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Εξώδικο του πρακτορείου «Αργος» στο Documento...

...για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων

Πριν από τρεις εβδομάδες, το Documento αποφάσισε να δίνει τις δικές του προβλέψεις κυκλοφορίας, όπως κάνει το πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος». Οι προβλέψεις αυτές προέρχονται από δειγματοληπτικό έλεγχο πώλησης στα περίπτερα. Οπως γράφει το Documento από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση των..
δικών του αποτελεσμάτων, η εταιρεία διανομής Αργος έστειλε εξώδικο, διαμαρτυρόμενη γιατί με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζει, θέτει σε αμφισβήτηση τις δικές της ανακοινώσεις.

 ****
Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχετικά με την τύχη του MEGA. Κι αυτό διότι, όπως γράφει το enimerosi24 ο επιχειρηματίας συνεχίζει να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα, ώστε το κανάλι να εκπέμπει. Βεβαίως το ΣτΕ είναι εκείνο που θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα, αν θα πέσει «μαύρο» ή όχι, aλλά δεν πρέπει να αποκλείεται κάποια πρωτοβουλία του επιχειρηματία που θα ανέτρεπε τα δεδομένα. Κι αυτό διότι από το ευρύτερο περιβάλλον του, σύμφωνα με το enimerosi24 δέχεται εισηγήσεις να το κρατήσει από τη στιγμή που η συνεργασία με τον ΣΚΑΙ δεν προχωράει.
****
 Με απόφαση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ. Μετά από την απόφαση αυτή, με βάση τη νομοθεσία, οι συμβάσεις με τους δημιουργούς και το αρχείο της εταιρείας μεταφέρεται στον προς ίδρυση μεταβατικού φορέα του υπουργείου Πολιτισμού. «Η εταιρεία ΑΕΠΙ, η οποία επί ογδόντα χρόνια, σχεδόν μονοπωλιακά, διαχειρίστηκε τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών και στιχουργών στην Ελλάδα είχε οδηγηθεί, εξαιτίας της μη χρηστής διοίκησης και διαχείρισης σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, στους δε μετόχους και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά (7) κακουργήματα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού.
****
Ολομέλεια της Συσπείρωσης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 16/5 (20.30 στην αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ) ενόψει των επικείμενων εκλογών του ΕΔΟΕΑΠ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι εκλογές θα διεξαχθούν 23-25 Μαϊου, όπως έχει αποφασίσει η σημερινή διοίκηση του Ταμείου αγνοώντας τις εκκλήσεις των σωματείων για ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα όσον αφορά το εκλογικό σώμα. Την Τετάρτη, θα  γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση,  από τους  εκλεγμένους της παράταξης, στα όργανα των σωματείων.