ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Σηκώθηκε να φύγει ο πρόεδρος...

...από τη συναντηση των Ενώσεων και του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με τον υφυπουργό Πετρόπουλο

Η έκφραση γνώμης της EUROSTAT για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία «εντάσσεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης» κινητοποίησε όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ και για το λόγο αυτό, με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Μαΐου, συνάντηση των προεδρείων των Ενώσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ με τον.. υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν τόσο οι Ενώσεις των οποίων τα μέλη ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ όσο και οι Ενώσεις των οποίων τα μέλη εντάσσονται στον νέο διευρυμένο Οργανισμό.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα αντικρούσουν εμπεριστατωμένα και με επικαιροποιημένα στοιχεία τα συμπεράσματα της EUROSTAT στα τεχνικά κλιμάκια, στα οποία θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, τονίζοντας ότι απόφασή του είναι να στηριχτεί η συμφωνία για τη στήριξη και τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.
Από πλευράς Ενώσεων, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δόθηκαν μη επικαιροποιημένα στοιχεία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η EUROSTAT σε λανθασμένα συμπεράσματα και δήλωσαν ότι θα διαθέσουν κάθε συνδικαλιστική, πολιτική και νομική υποστήριξη, όπως το έπρατταν πάντα, ώστε να αποδειχθεί ότι ο Οργανισμός δεν ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι έχει ήδη κυρώσει το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ και ότι εκκρεμεί μόνο η δημοσίευσή του στο ΦΕΚ (σ.σ. δημοσιεύθηκε ήδη χθες) και εξέφρασε την άποψη ότι οι προβλεπόμενες εκ του νόμου εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να διεξαχθούν σύμφωνα με το νέο καταστατικό.

 Στη συνέχεια, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τις εκκρεμότητες που αφορούν την ομαλή λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, όπως το μητρώο των νέων μελών που εντάσσονται στον Οργανισμό, το νέο καταστατικό και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος δήλωσε ότι δεν αφορούν τις Ενώσεις τα θέματα αυτά και ότι αποχωρεί. Μετά τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων, παρέμεινε στην αίθουσα και αποχώρησε λίγο αργότερα. Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων επεσήμαναν ότι η διαδικασία της εγγραφής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΜΜΕ, που πλέον θα ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ, πρέπει να ολοκληρωθεί, εξέφρασαν το αμέριστο ενδιαφέρον τους για την πραγματοποίηση αυτής της διαδικασίας και ζήτησαν και πάλι μια μικρή χρονική παράταση στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού, προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι οι νεοεισερχόμενοι και να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες με ομαλότητα και χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Οι προσωπικές στρατηγικές δεν αφορούν τον Κλάδο, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το αποκούμπι των εργαζομένων στα ΜΜΕ οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά και οι Ενώσεις θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν προκειμένου να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επικούρησης και εφάπαξ στα μέλη.

- από δελτίο τύπου της ΕΣΗΕΑ