ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Σφαγή στη Γάζα

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιους κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας, με τον αριθμό να ανεβαίνει όσο περνάνε οι ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους στον τομέα της υγείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.
Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στα σύνορα την ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να.. ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι άλλοι 900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, από τους οποίους περίπου 450  από πραγματικές σφαίρες.
Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε 106 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθιστούν επίσης την ημέρα αυτή την πιο φονική στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα.