ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Οι δημοσιογράφοι, ο Μελανσόν και ο ΣΥΡΙΖΑ

Παλιός γνωστός στην Ελλάδα ο Ζαν Λυκ Μελανσόν επικεφαλής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (Α.Γ.). Από θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180ο μοιρών και έριξε πύρινα βέλη εναντίον του μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου από τη χώρα μας.
Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη συνεργασία του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε περιφρονητικά «εγώ δεν είμαι Τσίπρας». Μάλιστα,.. ζήτησε στις αρχές του 2018 και την αποπομπή του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) επειδή «εφαρμόζει φιλελεύθερες πολιτικές και καταγράφει μια δουλική στάση στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Βεβαίως, το ΚΕΑ απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του Μελανσόν.
Μετά από αυτό το ράπισμα, ο ηγέτης της Α.Γ. δέχθηκε και τα πυρά των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα». Στην ετήσια έκθεσή τους σημειώνουν πως ο Μελανσόν έγραψε στο Ίντερνετ ότι «Το μίσος κατά των ΜΜΕ και αυτών που τα εμψυχώνουν είναι σωστό και υγιές».
Λίγες ώρες αργότερα, μέλος της Α.Γ. σημείωσε ότι ο Μελανσόν στρεφόταν εναντίον του συστήματος των ΜΜΕ και όχι κατά των δημοσιογράφων στο σύνολό τους.
Πάντως οι επιθέσεις του Μελανσόν κατά της «μιντιοκρατίας» είναι πολύ συχνές. Είχε χαρακτηρίσει έναν δημοσιογράφο «μικρονοϊκό», άλλον «παλιομαλ...α» και «σκουλήκι», ενώ μετά από τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένος είπε στη δημοσιογράφο που συζητούσε μαζί του «άντε γ...σου» ενώπιον μαρτύρων.
Δεν θα καθόμουν να γράψω για τον Μελανσόν και τους καυγάδες του με τα ΜΜΕ, αν δεν έβλεπα κάποιες από τις απόψεις να ελλοχεύουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω, σαφώς στα δικά μας Μέσα κατασκευάζονται ειδήσεις - μαϊμού, βρίθουν από ανακρίβειες, ακόμη και συκοφαντίες.
Ναι, αλλά πολλοί ξεχνούν πως δουλειά των ΜΜΕ είναι καταρχήν να ελέγχουν την εξουσία και όχι να χαϊδεύουν τα αυτιά της. Ακόμη, παραβλέπουν ότι σε αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις η εμπιστοσύνη του κοινού στα Μέσα είναι πολύ μικρή. Απόδειξη, οι δύο εκλογικές επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όταν όλα τα κύρια ΜΜΕ ήταν εναντίον του.
Είναι λοιπόν τοξική η συνήθεια να αποδίδονται στους δημοσιογράφους όλα τα δεινά. Και το χειρότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλλιεργήσει τη δυσπιστία των πολιτών με «ροζ» δηλώσεις ή και μισές αλήθειες (δηλ. ψέματα) και τους έχει κάνει ευάλωτους στην προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Ανδρέας Ζεμπίλας 

- το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Αυγή της Κυριακής 13/5/2018