ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Πανευρωπαϊκή διάκριση στον τομέα των Infographics απέσπασε η Ελλάδα, στο πρόσωπο του Πάνου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος τιμήθηκε από το "Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εφημερίδων" για την δουλειά του στην εφημερίδα "Έθνος".
Συγκεκριμένα, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος διακρίθηκε στην κατηγορία των Infographics για..
δυο γραφήματά του διεθνούς περιεχομένου που δημοσιεύτηκαν στο Έθνος και όπως επεσήμανε, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι η εφημερίδα διαγωνίστηκε στα φετινά European Awards με μόλις δυο μήνες κυκλοφορία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανάμεσα σε 281 εφημερίδες που πήραν μέρος από ολόκληρη την Ευρώπη».
Η βράβευση αφορούσε ένα δισέλιδο γράφηµα µε θέµα την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ µετά το µακελειό στο Λας Βέγκας και ένα ολοσέλιδο αφιερωµένο στον ιδρυτή του «Playboy», Χιου Χέφνερ.
Η απονομή σημειώθηκε στο πλαίσιο του φετινού "European Newspaper Congress", που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 τρέχοντος, στη Βιέννη, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η έντυπη δημοσιογραφία και δη ο χώρος των εφημερίδων. Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις εφημερίδες διοργανώνεται από τον εκδότη μέσων ενημέρωσης Johann Oberauer, τον δήμο της Βιέννης και τον Norbert Küpper, σχεδιαστή εφημερίδων στη Γερμανία.