ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πέντε γκάφες σε μια μέρα δεν είναι πολλές;

Kαι βέβαια είναι για κόμμα που πληρώνει ένα στρατό για την εικόνα του και το ίματζ του αρχηγού 

  Του Γ. Λακόπουλου

 Όταν ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση- με έναν αρχηγό στον οποίο διάφοροι πλασάρουν ότι πλησιάζει την αυτοδυναμία και  το «τρώει»- κάνει μέσα σε ένα  24ωρο πέντε -αριθμός: 5- γκάφες ποιος θα το πάρει στα σοβαρά; Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη με τη ΝΔ και η νέα εσοδεία γκαφών είναι συναρπαστική.
  • Να αρχίσουμε από τον επικεφαλής: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεπλάκη σε ένα περιστατικό που συναγωνίζεται, από πλευράς μειδιαμάτων που προκάλεσε, τις αντιδράσεις Βενιζέλου μετά το περιστατικό με τον «καφέ» -που του πέταξε κάποιος φιλοπερίεργος στις αρχαιρεσίες του ΠΑΣΟΚ το 2007  -και με την αλυσίδα που πήγε να διορθώσει στο ποδήλατό του …εν κινήσει ο Γ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε να πάει με τη σύζυγό του στην Ίμβρο για μια εκδήλωση με τον Πατριάρχη. Αλλά ξεκίνησε χωρίς …διαβατήριο. Ή δεν κατάλαβε ότι η Ίμβρος είναι τουρκικό έδαφος ή πιστεύει ότι δεν θα τον υποβάλλουν σε τέτοιες διατυπώσεις. Βρήκε πάντως κλειστά τα σύνορα και ατύπως κρατήθηκε στο φυλάκιο των Κήπων.  Όπως να το κάνουμε πήγε να περάσει σε μια άλλη χώρα παράνομα. Απίστευτο αλλά αληθινό.
Πιο απίστευτο όμως είναι αυτό που συνέβη στη συνέχεια για να τον διασώσει από την καζούρα.  Ένα μαγικό χέρι παρενέβη στα ΜΜΕ και η γκάφα έγινε πλακίτσα. Ανέβηκε μάλιστα στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία του Κυριάκου στην οποία φαίνεται να κάνει  πλάκα με τη σύζυγό του, την οποία υποδεικνύει ως … «ένοχη» και ξεχασιάρα.
Σα να είναι ένα τυπικό ζευγάρι που ξεκίνησαν για ταξίδι και η σύζυγος, ως αρμόδια για τον εφοδιασμό, τάκανε θάλασσα και τη μαλώνει τρυφερά.  Ότι  έβαλε  τις φωνές στη Μαρέβα δεν μας το είπαν. Αντίθετα τους απεικονίζουν μέσα στη χαρά. Τώρα πως βρέθηκε ο φωτογράφος ακριβώς τη στιγμή που διαπιστώθηκε η απουσία διαβατηρίων και άρχισαν τα αστεία είναι ένα ακόμη από τα επικοινωνιακά θαύματα που συνοδεύουν μονίμως τον πρόεδρο της  ΝΔ.
  • Δεν βρέθηκε όμως ένα δεύτερο μάτι να τον προφυλάξει από μια άλλη γκάφα του που προηγήθηκε -αν δεν είναι γκάφα κάποιου άλλου και την πληρώνει αυτός. Στη συνέντευξή του προς το Βήμα ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «το Ποτάμι δεν έχει λόγο ύπαρξης». Κανείς επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο για άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Δικαίως ο Σταύρος τον έβαλε στη θέση του.
Αλλά η γκάφα μεγεθύνεται, αν σκεφθεί κανείς ότι τη διέπραξε ο πολιτικός που έχει κάθε λόγο να τα έχει καλά με τον Θεοδωράκη και τους  βουλευτές του και κυρίως να μην δίνει αφορμές να στραφούν στον Τσίπρα. Αν δεν είναι λόγος όταν τους λέει ότι κακώς υπάρχουν, πότε είναι;
  • Η τρίτη γκάφα ήλθε από βουλευτίνα του κόμματος- έμπειρη μάλιστα. Η Σοφία Βούλτεψη, είπε ότι στο Μακεδονικό «προφανώς και δε θα μας δεσμεύει μία κακή συμφωνία». Δηλαδή η Βουλή θα εγκρίνει και η χώρα θα υπογράψει μια συμφωνία και η ΝΔ θα λέει ότι αν γίνει ποτέ κυβέρνηση δεν δεσμεύεται.
Είναι γκάφα της ίδιας; Ή απλώς πρόδωσε μια γκάφα που ετοιμάζεται να κάνει ο αρχηγός της προβάλλοντας ότι… θα αλλάξει μια συμφωνία που ολοκληρώνει αυτό που ξεκίνησε το 2008 το κόμμα του με τον Καραμανλή και τη Ντόρα και αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος και μας σώζει από την οριστική ονομασία «Μακεδονία» για τη διπλανή χώρα.
  • Το τετράγωνο της γκάφας ολοκληρώθηκε από αυτόν που πληρώνουν για να προλαβαίνει τις γκάφες των υπολοίπων. Σε μια τυπική συνέντευξή του στον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού -στο σταθμό 24/7- ο αρχιεπικοινωνιολογος του  Κυριάκου Τάκης Θεοδωρικάκος είπε το εξής: «Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία κυβέρνηση…»
Όπα! Δεν θα  φτιάξει μόνος του την κυβέρνηση ο Κυριάκος, αν του δοθεί η ευκαιρία φυσικά. Ποιοι είναι αυτοί που «φιλοδοξούν» να τη «φτιάξουν»την  κυβέρνηση και απλώς θα βάλουν τον Κυριάκο επικεφαλής. Ο Θεοδωρικάκος- ένας υπάλληλος της ΝΔ δηλαδή και ποιοι άλλοι; Τι σημαίνει «υπό τον Μητσοτάκη»; Υπήρχε περίπτωση να είναι υπό άλλον; Θα νοσταλγήσουμε τον Μακάριο στο τέλος…
  • Γκάφα είναι και αυτή που έκανε πάλι ο αρχηγός με τον υπολογισμό των κομματικών μελών. Είπε -στο Βήμα- ότι η ΝΔ έχει… 500.000 μέλη. Ο αριθμός πρώτη φορά ακούγεται. Στις αρχαιρεσίες με τις οποίες ανεδείχθη ο ίδιος έλαβαν μέρος 400.000 περίπου, προερχόμενοι και από άλλους χώρους. Έπεσαν στους 335.000 στο δεύτερο γύρο και οι 173.000 ψήφισαν υπέρ του Κυριάκου.
Ακόμη και… αν αυξήθηκαν στο μεταξύ σε … 500.000, δεν είναι γκάφα να διαφημίσει ότι… φυλλορροούν και να λέει ότι την περασμένη  Κυριακή θα ψήφιζαν 155.000, ήτοι μόλις το ένα τρίτο; Ειδικά όταν δεν ξέρουμε καν πόσοι πήγαν τελικά, γιατί κατά τις καταγγελίες από μέσα, κάποιοι… αγόραζαν μαζικά κάρτες μελών. Αλλά αυτά είναι δικά τους.

Συμπέρασμα: πέντε γκάφες σε μια μέρα είναι πολλές για κόμμα που πληρώνει ένα στρατό για την εικόνα του και το ίματζ του αρχηγού. Είναι η νευρικότητα που δεν τους βγαίνει οι εξελίξεις, είτε γιατί ως εδώ ήταν και άρχισαν να τα παίζουν; Πάντως όλοι και περισσότεροι άνθρωποι από τη ΝΔ  κάνουν απίστευτα λάθη. Από τη κορυφή, ως τη βάση.

- το κείμενο του Γ. Λακόπουλου είναι από το anoixtoparathyro