ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Λες να ησυχάσεις και δεν σ' αφήνουν. Σε βγάζουν από τα ρούχα σου, σε φτάνουν στο σημείο να πεις βαριές κουβέντες και να ξεχάσεις την αγωγή που έχεις πάρει από το σπίτι σου. Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις. Σχοινί-κορδόνι πάει το κοροϊδιλίκι.
Σήμερα ήταν σειρά του απερχόμενου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάντσιο:..
«Κανένας θεσμός ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η ΕΚΤ ούτε το ΔΝΤ θεώρησαν ποτέ πιθανό και φυσικά δεν προγραμμάτισαν μια πτώση 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας σχεδιάσθηκαν με μια πολύ πιο αισιόδοξη άποψη σχετικά με το κόστος της προσαρμογής. Επομένως το πρόγραμμα προσαρμογής ήταν πράγματι πολύ σκληρό».
Τι μας λέει ο σεβαστός κύριος; Ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ σκληρό. Το νιώσαμε στο πετσί μας. Ότι δεν το προγραμμάτισαν. Πάλι καλά, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι έδρασαν χωρίς σκοπιμότητα, χωρίς σχέδιο.
Εν πάση περιπτώσει ας δεχθούμε πως είναι ειλικρινής. Σε ποιο συμπέρασμα μας οδηγεί ο λουστραρισμένος κυνισμός του; Ήταν σκιτζήδες. Να θυμηθούμε αυτούς που προηγήθηκαν; Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ Μπλανσάρ είχε ομολογήσει ότι χρησιμοποίησαν λάθος πολλαπλασιαστή. Καμία συνέπεια. Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, ο πολύς Γερούν Ντάισελμπλουμ με το πλαστό μεταπτυχιακό, είχε παραδεχτεί ότι βασικό μέλημα των θεσμών όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα ήταν να σωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες και όχι φυσικά η ελληνική οικονομία. Η ζωή συνεχίστηκε κανονικά και ο κ. Ντάισελμπλουμ έπιασε νέα δουλειά με παχυλό μισθό.
Πριν από λίγους μήνες ο κύριος Τόμσεν είχε πει «φτάνει πια με τη μείωση των δημοσίων δαπανών στην Ελλάδα». Το Δ.Ν.Τ όμως ήταν αυτό που απαίτησε και πέτυχε να ενταχθούν στη συμφωνία η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου με το σκεπτικό ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός για πολλά έτη (νέα κραυγαλέα αστοχία, όπως φαίνεται από τα στοιχεία). Προσθέστε και τα λόγια παρηγοριάς για τις πληγές στο σώμα της Ελλάδας του Γιούνκερ, του Μοσκοβισί, του Ρέγκλινγκ, του Ντράγκι και θα έχετε την πλήρη εικόνα του βασιλείου της υποκρισίας.
Όλοι αυτοί οι τύποι αποφάσισαν πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και εκβίασαν τις ελληνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις εγκληματικές πολιτικές τους.
Ουδείς τους ενόχλησε ουδείς τους ζήτησε τα ρέστα. Κυκλοφορούν ελεύθεροι και μας πετάνε στα μούτρα τη συμπόνια τους για τις ζημιές που αυτοί προκάλεσαν.

- το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την ΕφΣυν