ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Έρχεται χαράτσι σε 300.000 ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων

Σοκ αναμένεται να πάθουν πάνω από 300.000 ιδιοκτήτες δικύκλων με κινητήρες έως 50 κ.εκ. στους οποίους ετοιμάζονται να αποσταλούν τα πρόστιμα των 100 ευρώ καθώς τα διατηρούν ανασφάλιστα!
Σύμφωνα με πληροφορίες  ήδη σε αρκετά αστυνομικά τμήματα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των μοτοποδηλάτων για τα οποία..
οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας η οποία κοστίζει 15 ευρώ ενώ παράλληλα δεν τα έχουν ασφαλισμένα.
Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων οι οποίοι μπορεί καν να μην τα έχουν στην κατοχή τους πλέον να πρέπει να εξοφλήσουν την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας για πολλά έτη ενώ παράλληλα να πρέπει να εξοφλήσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ λόγω ανασφάλιστου δικύκλου.
Παράλληλα για να διαγράψουν οριστικά το μοτοποδήλατο θα πρέπει να εξοφλήσουν τα παραπάνω και να προσκομίσουν στα κατά τόπου Αστυνομικά Τμήματα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να είναι σε ισχύ!
Με λίγα λόγια αν κάποιος χρωστά από την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου 10 έτη θα πρέπει να καταβάλει 150 ευρώ και να κάνει μια ασφάλεια για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να διαγράψει το δίκυκλο.
Αν δεν το κάνει σύντομα τότε κινδυνεύει να πληρώσει και το πρόστιμο των 100 ευρώ!
Να τονίσουμε επίσης πως αν κάποιος ιδιοκτήτης μοτοποδηλάτου που το έχει πετάξει εδώ και χρόνια χωρίς να έχει εξοφλήσει την Ανανέωση Αδειας Κυκλοφορίας αποκτήσει νέο μοτοποδήλατο και πάει στην Τροχαία ώστε να εκδόσει Άδεια Κυκλοφορίας το σύστημα θα «μπλοκάρει» τη νέα Άδεια καθώς θα εμφανιστούν τα χρέη από το προηγούμενο δίκυκλο.

- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews