ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Εξώδικο της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε αθλητική ιστοσελίδα

«Πρωτοφανής ενέργεια κατά της 24MEDIA και του Sport24.gr από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με εξώδικό της προσπαθεί να θέσει όρους στον τρόπο κάλυψης του ρεπορτάζ της ομάδας, στο Νο1 μέσο αθλητικής ενημέρωσης στην Ελλάδα».
Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα του Sport24 σχετικά με το εξώδικο που απέστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην 24MEDIA, θέλοντας να καταγγείλει τον τρόπο προβολής..
των χορηγών της ομάδας από το Sport24. Στο εξώδικο η ΚΑΕ αναφέρεται σε όρους χρήσης για τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ και τα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό, διαφορετικά ζητάει την παύση αυτών.
Το Sport24 κάνει λόγο για εξώδικο ντροπή αναφέροντας:
"Με την απαράδεκτη από κάθε άποψη και πέρα από κάθε κανόνα δεοντολογίας ενέργεια, η ΚΑΕ Ολυμπιακός χρεώνει στην 24MEDIA τυχόν προβλήματα στις σχέσεις με τους χορηγούς της. Χρησιμοποιεί ακόμα και τον όρο "αντισυναλλακτική συμπεριφορά", ενώ ουδεμία συναλλαγή υπάρχει ανάμεσα στα στις δύο πλευρές πέρα από την αυτονόητη κάλυψη και προβολή του ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού η οποία ουδέποτε ήταν "συναλλακτική".

Από το κείμενο του εξωδίκου που επισυνάπτεται μπορεί ο κάθε αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματα του για τον τρόπο και το ύφος με το οποίο η ΚΑΕ Ολυμπιακός επιχειρεί να επιβάλει σε έναν Όμιλο Μέσων Ενημέρωσης τις δικές της εμπορικές συμφωνίες φτάνοντας μέχρι την απειλή απαγόρευσης της κάλυψης των δραστηριοτήτων μιας εκ των κορυφαίων ομάδων μπάσκετ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την 24MEDIA η άμεση απάντηση είναι απλή. Τα Μέσα μας θα συνεχίσουν να καλύπτουν όπως κάνουν μέχρι τώρα τις δραστηριότητες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως πράττουν τόσα χρόνια και με μοναδικό γνώμονα την ενημέρωση των αναγνωστών μας τους οποίους σεβόμαστε και είναι οι μόνοι στους οποίους "λογοδοτούμε". Δηλώνουμε απερίφραστα ότι, το Sport24, η 24MEDIA και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή δεν εκβιαζόμαστε και δεν χειραγωγούμαστε.

Από την πλευρά μας και επειδή τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, όσον αφορά τις απαιτήσεις Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών ενημερώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα κάθε νόμιμου δικαιώματός μας και προχωράμε σε ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν άμεσα θέση καταδικάζοντας την ενέργεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η ΕΣΗΕΑ, ο ΠΣΑΤ, η Ενωση Φωτορεπόρτερ, οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς Ενώσεις όσον αφορά το δημοσιογραφικό κομμάτι, η Ευρωλίγκα της οποίας μέτοχος είναι η ΚΑΕ Ολυμπιακός αλλά και το υφυπουργείο Αθλητισμού πρέπει να απαντήσουν αν αποδέχονται τέτοιες πρακτικές."

Δείτε το εξώδικο της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην 24MEDIA ΕΔΩ