ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ενημέρωσαν και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Tην βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» καταδικάζουν η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, οι οποίες διαβίβασαν, ταυτόχρονα, μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης, την υπόθεση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Προστασία της Δημοσιογραφίας.
Η ανακοίνωση της ΔΟΔ / ΕΟΔ..
έχει ως εξής:
«Έκρηξη βόμβας στην Αθήνα σήμερα κατέστρεψε το κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του ελληνικού ιδιωτικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού δικτύου ΣΚΑΙ και της ημερήσιας εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας διεξάγει έρευνα για την επίθεση, που επικεντρώνεται στις ελληνικές εξτρεμιστικές ομάδες. Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ- ΕΟΔ) ενώνει τη φωνή της με τις ελληνικές ενώσεις μέλη, που καταγγέλλουν την έκρηξη ως «επίθεση κατά της πολυφωνίας των ΜΜΕ».
Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη στις 2:37 πμ, 45 λεπτά μετά από ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε άλλο τηλεοπτικό δίκτυο. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή του αθηναϊκού προαστίου στο Νέο Φάληρο και εκκένωσε το κτίριο, που στεγάζει τα γραφεία του ΣΚΑΙ, του ομίλου ιδιοκτησία της εφοπλιστικής οικογένειας Αλαφούζου και τα γραφεία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, της κεντροδεξιάς ημερήσιας εφημερίδας που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.
Η αστυνομία δήλωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε προσδεθεί στη μεταλλικό κιγκλίδωμα της πολυσύχναστης παραλιακής λεωφόρου, στη νότια περιοχή του Φαλήρου. Η βόμβα κατέστρεψε τα παράθυρα της πρόσοψης του κτιρίου. Όπως επίσης καταστράφηκαν παρακείμενα διαμερίσματα και αυτοκίνητα. Η αστυνομία ελέγχει τις κάμερες στην περιοχή αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για τους βομβιστές και δήλωσε ότι ο μηχανισμός περιείχε τουλάχιστον πέντε κιλά εκρηκτικών υλών.
«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση δεν θα μας αποθαρρύνει…» δηλώνει ο ΣΚΑΙ και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν έπραξε ότι έπρεπε για να προστατέψει τα ΜΜΕ παρά τις «επαναλαμβανόμενες απειλές εναντίον του σταθμού».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ καλεί τις ελληνικές αρχές «να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης». ΔΟΔ και ΕΟΔ ενημέρωσαν για την τρομοκρατική επίθεση το Συμβούλιο της Ευρώπης σήμερα και κατέθεσαν έκκληση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Προστασία της Δημοσιογραφίας για την τρομοκρατική επίθεση.».