ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Διέγραψαν τον Σωτήρη Καψώχα από την ΕΣΗΕΑ

«Θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ». Αυτό έγραφε τον Σεπτέμβριο ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας απευθυνόμενος στο «παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ» που τον παρέπεμπε στα πειθαρχικά..
όργανα της Ενωσης, με αφορμή σχόλιο που είχε κάνει για ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι του θύμιζε Ιταλό θεωρητικό του φασισμού.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στις 25 Σεπτεμβρίου είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του Σωτήρη Καψώχα επειδή ο δημοσιογράφος - σχολιαστής της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» "αναφέρθηκε στον αρχηγό της ΝΔ κατά τρόπο απαράδεκτο και η αναφορά του ήταν ακραία και ατεκμηρίωτη και εκφωνήθηκε με παθιασμένο τρόπο (...) "Χρησιμοποίησε οξύ και μελανό τρόπο" και είναι απαράδεκτη, λέει,  "η δημόσια σκύλευση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πολιτικού αρχηγού".

Τώρα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης με ψήφους τριών έναντι δύο, αποφάσισε την οριστική διαγραφή του Σωτήρη Καψώχα από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ (η απόφαση είναι εφέσιμη). Η μειοψηφία του συμβουλίου πρότεινε την ποινή της επίπληξης. Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», είχε σχολιάσει ομιλία του προέδρου της ΝΔ λέγοντας: «Ηταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, Σέρτζιο Πανούντσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι». )
Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε και την απόφαση της ΝΔ να αποσύρει βουλευτές και στελέχη της από εκπομπές της ΕΡΤ.

- διαβάστε: