ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Μιχ. Σάλλα

Tην απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 120.000 επέβαλαν οι δικαστικές αρχές στον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα ο οποίος απολογήθηκε το πρωί στην ανακρίτρια, με την κατηγορία ότι προκάλεσε ζημία στην περιουσία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που αγγίζει συνολικά ττο ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Ο Μ. Σάλλας είναι..
κατηγορούμενος για το αδίκημα της απιστίας και συνδέεται με αγοραπωλησίες πέντε ακινήτων οι οποίες φέρονται να έγιναν από την Τράπεζα το 2006, σε υψηλότερες τιμές από την πραγματική τους αξία, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Πειραιώς με περίπου 4 εκ. ευρώ. Επίσης σύμφων με το κατηγορητήριο υπήρξαν αγορές από την Τράπεζα μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα ακίνητα αυτά, το 2008, προκαλώντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζημία ύψους 6 εκατ. ευρώ.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς αρνείται όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως τα επίμαχα ακίνητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να στεγαστούν υποκαταστήματα της Τράπεζας. Για το λόγο αυτό ο Μ. Σάλλας επιμένει πως ουδεμία ζημία προκλήθηκε στην Τράπεζα, προσκομίζοντας και σημερινή βεβαίωση με την οποία η Πειραιώς βεβαιώνει πως δεν ζημιώθηκε.
Για τις ίδιες υποθέσεις κατηγορούνται άλλα 28 πρόσωπα, που είναι πρώην στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.