ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Δεν δίνουν το διαβατήριο στον Μαρινάκη

Δεν έγινε δεκτό το αίτημά του - Απορριπτική απόφαση του ΣτΕ

Aπορριπτική, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ήταν η απόφαση του ΣτΕ στο αίτημα του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για αναστολή της απόφασης με την οποία η Ελληνική Αστυνομία του είχε αφαιρέσει το διαβατήριο. Συγκεκριμένα, από την διεύθυνση..
 διαβατηρίων της ΕΛΑΣ αφαιρέθηκε το διαβατήριο στον εφοπλιστή μετά τη διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Με εισαγγελική διάταξη είχε απαγορευθεί στον εφοπλιστή και σε τρεις συνεργάτες του η έξοδός τους από τη χώρα μετά από δίωξη που του απαγγέλθηκε για την υπόθεση του Noor1.
Η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε όμως από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος. Κατόπιν αυτών, ο εφοπλιστής ζήτησε από την Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.
Έτσι, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική αρνητική απόφαση της διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛΑΣ. Η αίτηση ακύρωσης προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 5η Φεβρουαρίου 2019 στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Κατραμανώφ και εισηγήτρια την πάρεδρο Χριστιάνα Μπολόφη.
Ωστόσο, σήμερα από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ εκδόθηκε απόφαση επί της αίτησης αναστολής η οποία και απορρίφθηκε.
- πηγή: ethnos.gr