ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Μαρινάκης: Ο Πετσίτης ζήτησε κι έβγαλε μαζί μου φωτογραφία

Η Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακου κυκλοφόρησε έχοντας στο πρωτοσέλιδό της  φωτογραφίες του ιστορικού στελέχους και παλαιού αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, της εμπορικής διευθύντριας της Alter Ego Πέννυς Λάγκα, και του προέδρου της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέα με τον πολυσυζητημένο Μ. Πετσίτη. Οι τίτλοι στην πρώτη σελίδα είναι: Από τις φωτογραφίες στο Μαξίμου
στην αγκαλιά του Μαρινάκη - Αλλαξε ο Mανολιός - Η περίεργη πορεία του Μ. Πετσίτη - Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ενωσης ελλήνων Εφοπλιστών (δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ).
Στο πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν απάντησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Στην απάνησή του (την είδαμε στα parapolitika.gr) αναφέρει:
«Κάθε άλλο παρά άξιο σοβαρής απαντήσεως είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Παρόλα αυτά επειδή αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας έχω να πω τα εξής: Το συγκεκριμένο… άνθος του πολιτικού υποκόσμου ούτε το γνώριζα, ούτε συνεργάστηκα μαζί του, ούτε τον είχα σε payroll να τον πληρώνω όπως επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο ή χρωστούν σ’ αυτό. Ούτε βέβαια είχαμε μαζί δουλειές με offshore εταρείες στην Κύπρο, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα.
Στις 24 Ιουνίου του 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA Πάνος Παπαδόπουλος έφερε μαζί του ένα άγνωστο σε εμένα πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη. Ο ίδιος ζήτησε και έβγαλε μαζί μου μια φωτογραφία από το κινητό του όπως δεκάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινά. Το σημερινό παραμύθι δεν έχει δράκο.
Αντιλαμβάνομαι όμως τον πανικό του Μαξίμου και των φίλων του. Αντί να ασχολούνται με κουτσομπολιά, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από την δράση του Πετσίτη, φίλου και συντρόφου των Νίκου Παππα και Αλέξη Τσίπρα. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της. Αυτοί που ανακάλυψαν και ανέδειξαν τον κ. Πετσίτη σε μεγαλοπαράγοντα του δημοσίου βίου ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους».
Tι απαντάει η Εφημερίδα των Συντακτών
Είναι ιδιαιτέρα εκνευρισμένη και προσβλητική η απάντηση που δημοσίευσε ο κ. Β. Μαρινάκης μετά τη δημοσίευση των τριών φωτογραφιών του Μ. Πετσίτη με τον ίδιο και με συνεργάτες του. Δεν θα απαντήσουμε στους χαρακτηρισμούς. Με το δημοσίευμά μας αποδείξαμε ότι μια φωτογραφία μπορεί να είναι χίλιες λέξεις, αλλά δεν φτάνει για να στηρίξει κακόβουλα και μεθοδευμένα σενάρια.
Πολλές φορές στην πορεία της διακυβέρνησης της χώρας κάποιοι συνεργάτες, φίλοι, κουμπάροι και συμμαθητές κυβερνητικών στελεχών αποδείχτηκαν «σκάρτοι» ή ακόμα και καταχραστές δημόσιου χρήματος. Ακόμα όμως και σε κραυγαλέες ανάλογες περιπτώσεις, οι πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούσαν "διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους" όταν γινόταν προσπάθεια ποινικοποίησης μιας παρόμοιας σχέσης.
Πολύ πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλος και ανιψιός του διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο δεύτερος κατηγορήθηκε για τη συνεργασία που αποδειγμένα είχε με τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο της Energa. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε όταν κατηγορήθηκε για τις εκατοντάδες επαφές μελών της οικογένειάς του, αλλά και δικές του με τον φυγόδικο Χριστοφοράκο.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» υπερασπίστηκε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη όταν, επειδή απλώς είναι κουμπάρα του κ. Β. Μαρινάκη, κάποιοι θεώρησαν ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση του πλοίου με την ηρωίνη, όταν η δικαιοσύνη προχώρησε σε διώξεις εναντίον του. Ηταν επίσης η εφημερίδα που έγραψε επανειλημμένα ότι μόνο το γεγονός ότι κάποιοι καταδικασμένοι για το πλοίο «Nοοr 1» ήταν φίλοι και στενοί συνεργάτες του εφοπλιστή δεν αποτελούσε στοιχείο για την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Άσχετο αν πολύ αργότερα βρέθηκαν άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία η δικαιοσύνη θεώρησε επαρκείς ενδείξεις και προχώρησε σε διώξεις.
Το αν πληρώνεται και από ποιους επιχειρηματίες για εκδουλεύσεις ένας παλιός συμμαθητής και πρώην παρατρεχάμενος δεν αγγίζει και δεν αφορά κανένα παράγοντα στο βαθμό που σε κανένα επίπεδο δεν έχει αποδειχθεί οικονομική συναλλαγή και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο.
Όσο για τις αναφορές περί προπαγανδιστών καλό θα ήταν να μην αναφέρεται ο κ. Μαρινάκης στην εφημερίδα μας και τους δημοσιογράφους της. Άλλοι ήταν εκείνοι που άλλαξαν αρχές, θέσεις και απόψεις μόλις μπήκαν κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του.
Aνακοίνωση για το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη  ανακοίνωση αναφέρεται:
"Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Εφημερίδας των Συντακτών"
Περιμέναμε όλη μέρα, αλλά τελικά δεν είδαμε ούτε ένα σχόλιο από τη Ν.Δ. για τις νέες φωτογραφίες του κ. Πετσίτη, αυτή τη φορά αγκαλιά με τον κ. Μαρινάκη και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.
Τελικά, η ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει. Ό,τι επιχειρεί, άλλωστε, είναι υπό την καθοδήγηση του στενού φίλου, εφοπλιστή και υπόδικου επιχειρηματία.
Και όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, και η πολιτική γραμμή, αλλά και οι σκευωρίες.
Αλλά, τελικά, ίσως ουδέν κακό αμιγές καλού. Μιας και δεν έκατσε ο κ. Πετσίτης ως "σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ" , ίσως θα μπορούσε τελικά να κάτσει ως υποψήφιος της Ν.Δ. στον Πειραιά. Το αφεντικό για αυτόν δε θα έχει αντίρρηση...