ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Φύλακες σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που βγήκαν από τα κλουβιά!

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την γνωστοποίηση ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσε δύο σπάνια τζάγκουαρ που φιλοξενούσε. Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά δεν αποκαλύφθηκε αμέσως, πιθανότατα επειδή εκείνη την ώρα το πάρκο ήταν επισκέψιμο.
Το γεγονός επιβεβαιώνει ένας..
εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, σε επικοινωνία του με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Ο ίδιος τόνισε ότι το περισταστικό έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες, όταν και αναρτήθηκε η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Πάρκου όπου το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιβεβαίωνε τη θανάτωση των δύο ζώων, καθώς επίσης και ότι τα τζάγκουαρ δραπέτευσαν εν ώρα λειτουργίας και ενώ βρίσκονταν μέσα επισκέπτες.
Η ανακοίνωση: 

«Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.
Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.
Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλη την οικογένεια του Πάρκου».