ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Deadline...

Τι είναι το «Deadline» και πώς επιχειρεί να απαλύνει τους φόβους μας και να μας συμφιλιώσει με την ιδέα του θανάτου; Από πού πηγάζει η χαρά της ζωής και γιατί μας φοβίζει τόσο ο θάνατος; Ο Σωκράτης έλεγε ότι ο φόβος του θανάτου μας οδηγεί στο άδικο, σε απομάκρυνση από την αρετή. Απαλλαγμένοι από το φόβο, ορίζουμε πιο ελεύθερα το..
περιεχόμενο της ζωής μας, της δίνουμε αξία. Τι θέση παίρνουν στα ερωτήματα αυτά ένας αστροφυσικός, μία κοπέλα που θέλησε να αυτοκτονήσει, ένας νεκροθάφτης, ένα θύμα τροχαίου; Οι προσωπικές τους εμπειρίες και σκέψεις πλέκουν ένα κινηματογραφικό ταξίδι στο οποίο αξίζει κανείς να είναι συνεπιβάτης και συνομιλητής.
Το «Deadline», το ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη, παραγωγής 2017, για τη σχέση μας με τη ζωή και το θάνατο μεταδίδεται από την ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στις 23:45 
Στην κάμερα μιλά ένα σύνολο διαφορετικών ανθρώπων, που δίνουν μια πολύ ξεχωριστή προσέγγιση στο ζήτημα του θανάτου. Ανατρέχουν σε προσωπικές τους εμπειρίες, στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, στην Κβαντική Φυσική, στον χριστιανισμό και στο χιούμορ, συνθέτοντας έτσι ένα μωσαϊκό από αξιομνημόνευτες κουβέντες, που μας προβληματίζει και εν συνεχεία μας κάνει να νιώθουμε πιο συμφιλιωμένοι με το σημαντικό γεγονός του θανάτου.