ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Εξι χρόνια έρευνα για το καρτέλ στον Τύπο

Η υπόθεση του πρακτορείου Διανομής Τύπου «Αργος» και του τρόπου που αντιμετωπίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τη μονοπωλιακή του θέση, απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, υπό την προεδρία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
***
Το «Αργος», όπως κι η «Ευρώπη», το άλλο πρακτορείο που έχει..
καταρρεύσει πλέον, άρχισαν να ελέγχονται από την Ε.Α. το 2012. Φτάσαμε τελικά στο 2018 για να βγει η απόφαση, με την επιδίκαση προστίμων (ύψους ανάλογου με πρόστιμο που επιβάλλεται σε έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία) 350.000 ευρώ για το πρώτο και 150.000 ευρώ για τη δεύτερη.
***
Θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, συνολικά, ήταν η συζήτηση των Εκθέσεων Πεπραγμένων (2016-2017) της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) με την ακρόαση του «διαχρονικού» προέδρου της  Δημήτρη Κυριτσάκη, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στiς 31 Δεκεμβρίου.  (αναλυτικό ρεπορτάζ για τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή, στην ΕφΣυν ΕΔΩ)