ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Μια προσέγγιση στον αντιφασιστικό κινηματογράφο

Το Φεστιβάλ Αντιναζιστικού Αντιφασιστικού Κινηματογράφου το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Παραγωγών Κινηματογραφικών Εργων, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου με την Ημερίδα «Μια προσέγγιση στον αντιναζιστικό, αντιφασιστικό κινηματογράφο» στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και..
Επικοινωνίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Ανδρίτσος, Λιζιάννα Δελβερούδη, Μαρίνα Μαροπούλου και ο κριτικός κινηματογράφος Νίνος Μικελίδης, με συντονιστή τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη, ενώ θα προβληθεί η ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου «Ουρανός».
Το γεγονός πως σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, αναβιώνει εφιαλτικά ο φασισμός και ο ναζισμός, ως αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαδικασίας που υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά χρονικά πλαίσια της οικονομικής κρίσης, δεν μας επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Σε αυτό το πλαίσιο, o Oργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των δικαιωμάτων των Παραγωγών
Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ αποφάσισε να διοργανώσει το Φεστιβάλ Αντιναζιστικού - Αντιφασιστικού Κινηματογράφου, προκειμένου να αναδείξει προβληματισμούς και σκέψεις για ένα φαινόμενο που μας απασχολεί όλο και περισσότερο.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, συνεχίζονται έως και τις 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Τέχνης Στούντιο οι προβολές ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών προσφέροντας όχι μόνο τροφή για σκέψη και προβληματισμό αλλά και δυνατότητα πρόσβασης σε σπάνιες, εκπληκτικές ταινίες που η καθεμία άφησε το δικό της στίγμα.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής,
Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΕΚΚ, του ΟΣΔΔΘΟΕ Αθηνά και των ΟΣΔ ΔΙΟΝΥΣΟΣ και ΗΡΙΔΑΝΟΣ.