ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Κύρτσος: Έκανα ρεκόρ στο τρέξιμο για να σωθώ

Πυροβολισμοί με τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες (πάνω από 10) σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Στρασβούργου, σε χριστουγεννιάτικη αγορά, προκαλώντας την κινητοποίηση των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας. Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατικό» από τον εκπρόσωπο των γαλλικών αρχών ασφαλείας, καθώς ο ύποπτος δράστης βρισκόταν στη λίστα με..
τους υποψήφιους για τρομοκρατικό χτύπημα, την οποία διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Ως τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίστηκε τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη νομαρχία.
«Έκανα ρεκόρ στο τρέξιμο για να σωθώ. Βρισκόμουν στην πλατεία Κλεμπέρ, όταν άκουσα να πέφτουν οι πυροβολισμοί. Είχα βγει μια βόλτα στη χριστουγεννιάτικη αγορά και υπήρχε πλήθος κόσμου στους δρόμους». Ετσι περιέγραψε  στο ethnos.gr ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος το πως γλίτωσε από τους πυροβολισμούς που έπεσαν στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργο . «Έτρεξα, μπήκα σε έναν παράδρομο για να γλιτώσω και ξαφνικά έπεσαν και άλλοι πυροβολισμοί» είπε ο Γ. Κύρτσος.


Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Στρασβούργου, στην πλατεία Κλεμπερ και μεταξύ των πολιτών που βρίσκονταν εκεί είναι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με άλλους τρεις Ελληνες. Οπως είπε στο protothema.gr  η αστυνομία οδήγησε τον ίδιο μαζί με περίπου τριάντα άτομα συνολικά, στο πίσω μέρος μιας καφετέριας και να παραμείνουν εκεί με κλειστά όλα τα φώτα.