ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ν. Ξυδάκης: Σε τροχιά λύσσας και φανατισμού ο Μητσοτάκης

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

«Ο κ. Μητσοτάκης αυτό που είπε στον πρωθυπουργό χθες στη Βουλή ότι "έσωσες τις συντάξεις και έδωσες το Μακεδονικό" είναι πολύ βαρύ, δεν μπορεί να στηριχθεί πουθενά, δεν λέγονται αυτά σε επίπεδο αρχηγών, ούτε υπονοούνται και δείχνει τον κ. Μητσοτάκη εκτροχιασμένο σε μια τροχιά..
λύσσας και φανατισμού». Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Προφανώς αυτή την στρατηγική του έχουν χαράξει και αυτή έχει επιλέξει ο ίδιος, σημείωσε. Αυτή η στρατηγική οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε μια ατραπό ρητορικής και επιχειρημάτων που είναι τοξικά, δεν είναι πολιτικά, τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

Γιάννης Γκιόκας – ΚΚΕ
Δεν θα αλλάξει κάτι για τους παλιούς συνταξιούχους, απλά δεν θα προστεθεί μια επιπλέον περικοπή, υποστήριξε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. Και πρόσθεσε ότι, ψηφίσαμε το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου για τη μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε τις μέχρι τώρα περικοπές των συντάξεων, όπως και το ότι δεν μπορούμε να κρύψουμε από τον ελληνικό λαό, ότι με βάση το νόμο Κατρούγκαλου στους νέους συνταξιούχους -που βγήκαν μετά το σχετικό νόμο- ήδη έχουν περικοπεί οι συντάξεις τους. Για το λόγο αυτό -επεσήμανε- το ΚΚΕ κατέθεσε την σχετική τροπολογία για να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Είναι ανάγκη να αναπληρωθούν οι απώλειες που είχαν οι συνταξιούχοι όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δεν βρίσκεται ούτε στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ούτε της ΝΔ, για αυτό και μιλάμε για κάλπικη αντιπαράθεση, συμπλήρωσε.

Ελίζα Βόζεμπεργκ – ευρωβουλευτής ΝΔ
Επανήλθε ο τρόμος στην Γαλλία και την Ευρώπη, η λιτότητα ρίχνει νερό στο μύλο της τρομοκρατίας. Το Στρασβούργο κάθε χρόνο τέτοια εποχή προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

Δημήτρης Παπαδημούλης – ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Το χτύπημα στην καρδιά του Στρασβούργου έχει έναν ξεχωριστό συμβολισμό. Είναι το σύμβολο της ειρηνικής συνύπαρξης των ευρωπαϊκών λαών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο Πρώτο πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους.

Χαρά Κεφαλίδου – βουλευτής Κινήματος Αλλαγής
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής, θεωρούμε ότι δεν μπορεί δώσει λύση, θα δημιουργεί συνέχεια προβλήματα, ο κ. Ζάεφ κινείται στα όρια της συμφωνίας και θα συνεχίσει να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, εκτίμησε σε συνέντευξή της η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.
Ερωτηθείσα για το αν συμφωνεί με την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι θέμα διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα για τα θέματα της οικονομίας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι δεν θέλει να διανοηθεί ότι υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που έχει καν σκεφτεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο τραγικό, ολέθριο ατόπημα.
Ερωτηθείσα για τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Θεσσαλονίκη με την επίσκεψη του πρωθυπουργού την προσεχή Παρασκευή η κ. Κεφαλίδου είπε ότι τα θέματα λύνονται μέσα στο Κοινοβούλιο με διάλογο. «Τα συλλαλητήρια καταγράφονται, αλλά δεν είναι αυτά που δίνουν τη λύση στα προβλήματα», υπογράμμισε.