ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ναι (με αστερίσκο) από το Ποτάμι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Όχι από Αμυρά και Ψαριανό

Την απόφαση να διατηρήσουν την θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, θέτοντας όμως την προυπόθεση πως οι συνταγματικές τροπολογίες της ΠΓΔΜ δεν θα εγείρουν αλυτρωτισμούς, έλαβαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού μετά από πολύωρη συνεδρίαση.
 Οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός διατήρησαν τις..
επιφυλάξεις τους και ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν.

Υπέρ της συμφωνίας τοποθετήθηκαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης καθώς και ο Σπύρος Δανέλλης.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι το κόμμα θα περιμένει το τελικό κείμενο της Συμφωνίας προκειμένου να επισημοποιηθεί η στάση του κόμματος.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Σχετικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών επαναβεβαιώθηκε η τοποθέτηση ότι το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της λύσης. Αναμένει τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η Βουλή της πΓΔΜ, όπου θα φανεί ο βαθμός προσαρμογής των γειτόνων μας στη νέα πραγματικότητα. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού».
Με τα νέα δεδομένα η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το φράγμα των 151 ψήφων.