ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η MRB δίνει την διαφορά στις 8 μονάδες

Μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις της ΑLCO για το κανάλι OPEN (ΕΔΩ) και της Κάπα Research για το Εθνος της Κυριακής (ΕΔΩ), σήμερα ήταν η σειρά της εξαμηνιαίας έρευνας της MRB να δώσει τα δικά της ευρήματα, στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας..
στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Η συγκεκριμένη μέτρηση περιλαμβάνει 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου και έχει γίνει με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) καταγράφοντας τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 28 Νοεμβρίου με 6 Δεκεμβρίου 2018).
Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα - Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%.

ΥΓ Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε χθες το γκάλοπ της ALCO για το OPEN πήγε στο 5,3% (6,2% επί των εγκύρων). Στο γκάλοπ της Κάπα Research, του «ομόσταβλου» Εθνους της Κυριακής, η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4,7%.