ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Το «Πριν» κατά του μονοπωλίου του «Άργους»

Κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση απευθύνει το «Πριν», γιατί βρίσκεται «αντιμέτωπο με την απειλή μεγάλης οικονομικής επιδείνωσης των συνθηκών κυκλοφορίας του, όπως και άλλες εφημερίδες, καθώς το πρακτορείο διανομής εφημερίδων “Άργος” έχει προτείνει την ετεροβαρή αλλαγή των όρων συνεργασίας».
Το «Πριν» σε άρθρο του..
επισημαίνει ότι «η δημιουργία μονοπωλίου δημιουργεί το περιβάλλον για την επιβολή καταχρηστικών όρων, ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και όταν υπήρχαν δύο πρακτορεία υπήρξαν "οριζόντιες συμφωνίες ή/και εναρμονισμένες πρακτικές", όπως αποφάσισε πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιβάλλοντας πρόστιμο 150.000 ευρώ στην "Ευρώπη" και 350.000 ευρώ στο "Άργος"».
H εφημερίδα καταγγέλλει τη μονοπωλιακή κατάσταση στη διανομή του Τύπου, όπως έχει κάνει και η Εφημερίδα των Συντακτών (ΕΔΩ κι ΕΔΩ) γνωστοποιώντας την άμεση απειλή που αντιμετωπίζει η ίδια και που παραβιάζει κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού, εξαναγκάζοντας τις εφημερίδες να επιλέξουν μεταξύ της υποταγής τους σε αυτό ή της εξαφάνισής τους.
Η ΕφΣυν απάντησε στην επιχειρούμενη από το πρακτορείο διανομής τροποποίηση των όρων της μεταξύ τους συνεργασίας σε βάρος βέβαια των εφημερίδων και προς όφελος του διακινητή τους. Ακολούθησε παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου (ΕΔΩ). (πηγή: efsyn.gr)