ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Απειλείται άμεσα η Ελευθερία του Τύπου

Απειλείται άμεσα η Ελευθερία του Τύπου. Αυτός είναι ο εξάστηλος τίτλος στο «ζωνάρι» του πρωτοσέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών όπου αναφέρεται:
"Η εφημερίδα μας, η μόνη ανεξάρτητη συνεταιριστική εφημερίδα στην Ελλάδα σήμερα, που συμπλήρωσε πριν από λίγες μέρες έξι χρόνια κυκλοφορίας, είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει για την άμεση απειλή που αντιμετωπίζει η ίδια, αλλά και ο Τύπος στο..
σύνολό του. Εχει διαμορφωθεί ένα πρωτοφανές μονοπώλιο, με ασφυκτικές διαστάσεις που παραβιάζει κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού, εξαναγκάζοντας τις εφημερίδες να επιλέξουν μεταξύ της υποταγής τους σε αυτό ή της εξαφάνισής τους.

Το βασικό στοιχείο αυτού του μονοπωλίου είναι η συγκέντρωση στα χέρια ενός μεγαλοεπιχειρηματία μεγάλου μέρους των εκδοτικών δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως ο έλεγχος από τον ίδιο του μοναδικού τρόπου διάθεσης των εντύπων σε ολόκληρη την επικράτεια, δηλαδή του πρακτορείου διανομής.
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία Αλτερ Εγκο, συμφερόντων του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, έχει αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.), αλλά, δι’ αυτών, και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (περίπου 70%) της «ΑΡΓΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως, Διαχειρίσεως και Μεταφορών», η οποία ασκεί πλέον μονοπωλιακά το έργο της διανομής του Τύπου, εφόσον έχει καταρρεύσει το άλλο πρακτορείο που υπήρχε («Ευρώπη»)."
- διαβάστε τη συνέχεια στο efsyn.gr ΕΔΩ