ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

«Ιστορική συμφωνία» ή «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό»;

"Ανατρέπει τα δεδομένα στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας και του επιχειρείν η στρατηγική συνεργασία των εταιρειών συμφερόντων του έλληνα εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη και του αμερικανού υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross". Αυτό γράφουν (πανομοιότυπα) όλα τα ηλεκτρονικά μέσα της Alter Εgo του Μαρινάκη και με διθυραμβικά σχόλια κάνουν λόγο για ιστορική συμφωνία.
Οι απόψεις όμως για την..
«ιστορική» αυτή συμφωνία διίστανται. Η μεν εφημερίδα Τα ΝΕΑ σήμερα στην πρώτη της σελίδα γράφει ακριβώς τα ίδια με τα άλλα Μέσα του Μαρινάκη, η δε Εφημερίδα των Συντακτών το πάει στο ακριβώς αντίθετο και αναφέρει ότι «η Capital Product Partners (CPLP) του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεταφέρει τον στόλο των τάνκερ της, έπειτα από συμφωνία ύψους 1,65 δισ. δολαρίων με την DSS Holdings, σε μια νέα εταιρεία, της οποίας δεν θα έχει όμως τον έλεγχο».
Η ΕφΣυν στο πρωτοσέλιδό της με τον βασικό τίτλο «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» αναφέρει ότι «σε αμερικάνικα χέρια πέρασε ο στόλος με τα τάνκερ του Μαρινάκη» επισημαίνοντας ότι «η συγχώνευση της εταιρείας συμφερόντων του Β. Μαρινάκη με την εταιρεία DSS Holdings σίγουρα δεν αναδεικνύει σε ισότιμους «συνεταίρους» τον έλληνα εφοπλιστή με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γ. Ρος, όπως παρουσιαστηκε χθες». «Η ελληνική παρουσία στη νέα εταιρεία» συμπληρώνει η ΕΦΣυν, «περιορίζεται σε 2 μέλη στο 7μελες διοικητικό συμβούλιο και θα κατέχει μόλις το 5% αυτής.»

Στο θέμα παρενέβη και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ που, απαντώντας σε σχόλιο του Αδωνη Γεωργιάδη, χαρακτήρισε λανθασμένους τους τίτλους του πρωτοσέλιδου των «ΝΕΩΝ» περί «στρατηγικής συμφωνίας» μεταξύ του εφοπλιστή και του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Γ. Ρος.

Σημειώνεται ότι η Καθημερινή του ομίλου Αλαφούζου όπως και το ΕΘΝΟΣ του Σαββίδη στην πρώτη τους σελίδα δεν είχαν καμια αναφορά στην «ιστορική συμφωνία».